2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Karbantartási munkálatok miatt csütörtökön 21 órától várhatóan 22 óráig szünetel a Nemzeti Mobilfizetési Rendszer.

A Vodafone Magyarország partnereivel, az OTP Bankkal és a MasterCarddal közösen elindította mobiltárca alkalmazását – jelentette be a társaság szerdán.

A nemzeti mobilfizetési rendszer július 1-jei indulása óta eltelt három hónapban 3,7 millió mobilparkolási tranzakciót hajtottak végre a felhasználók és 340 ezer autópálya-jegyet vásároltak – közölte a Nemzeti Mobilfizetési (NMF) Zrt. szerdán az MTI-vel.

A MasterCard szerint ugrásszerû növekedésre lehet számítani a mobilfizetés terén Magyarországon a nemzetközi viszonylatban is rendkívül elterjedt egyérintéses, úgy nevezett PayPass fizetésnek köszönhetõen, az online vásárlás terén pedig a MasterCard új, globális platformja, a MasterPass bevezetése hozhat jelentõs változást a magyar vásárlóknak.

Az idei év közepétõl indulhat el az NFC-s fizetésre alkalmas MobilTárca "éles" mûködése Magyarországon - tudták meg a Vodafone-tól.

 

ÜBÖRÖG A MOBILFIZETÉS MAGYARORSZÁGON

Nagyon széles a spektrum, hogy ki mit hív mobilfizetésnek. Van, aki azt is annak nevezi, amikor a mobiltelefonnal parkolást fizet, hiszen a pénzügyi tranzakció inicializálása a telefonról történik, még akkor is, ha önmagában a telefon nem vesz részt a tranzakció valós lebonyolításában. Sokan mobilfizetésnek nevezték, nevezik azt is, amikor egy ATM-es bankkártyás készpénzfelvételt követõen passzívan kaptak valami információt (leginkább egy sms-t) arról, hogy levettek a számláról valamennyi pénzt. De mobilfizetésnek nevezhetjük azokat az alkalmazásokat is, amelyeknél valós bankkártya-tranzakciót hajt végre a telefon. Körképünkben most utóbbiakkal foglalkozunk.

 

A mobiltelefonos fizetési szolgáltatások felé nyitnak a hagyományos fizetõkártya szolgáltató pénzintézetek - írja a Wall Street Journal online kiadása.

« 1. oldal »