2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Hétfõ délután kiderül, lehet-e aláírást gyûjteni a vasárnapi boltzárról szóló népszavazás ügyében, és az is, hogy lehet-e ellene vagy mellette szóló referendum kiírására.

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

A rendszerbontó civileknek még van esélyük a vasárnapi boltzár elleni népszavazásra azután, hogy az MSZP hasonló kezdeményezése elbukott. A szocialisták háborognak, a Nemzeti Választási Iroda szerint viszont jogosan utasították el kezdeményezésüket. A vállalkozói érdekképviselet szerint az ügy a fontos, nem az, ki karolja fel. Kérdések és álkérdések, avagy a boltzár elleni fellépések viszontagságos története.

Miután a Kúria kedden elutasította az MSZP, valamint korábban a Munkáspárt vasárnapi boltzár elleni népszavazási kezdeményezésének felülvizsgálati kérelmét is, megnyílt a jogi lehetõség arra, hogy bárki újra benyújtsa kezdeményezését referendumra ugyanebben a témában. Nagy volt a tolongás, de az MSZP volt a leggyorsabb.

Elõbb felsorolták a jól ismert „mutyikat” és korrupciógyanús ügyleteket, majd megfogalmazták: most már közösen tenni kell valamit az Orbán-kormány leváltására! Így összegezhetõ a vasárnap délután megtartott korrupció ellenes demonstráció szónokainak mondanivalója.

Az MSZP megyei elnöke, Huszka Imre és városi alelnöke Szathmári Károly szerint újabb csalást követ el a Quaestor.

A Medián legfrissebb, március végi felmérése szerint a Fidesz támogatóinak aránya a teljes népességben 24 százalékra csökkent a februári 27 százalékról. A pártpreferenciával nem rendelkezõk aránya legutoljára két éve volt ilyen magas – írta a csütörtökön megjelent HVG.

Alacsonyabb ÁFÁ-t!2015-03-23 09:13:26

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyûlési képviselõje szerint azzal, hogy az állam idén 40–50 milliárd forintot elvont a szociális ellátórendszertõl, több százezren ellátás nélkül maradtak.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerint tudatlanságon, a helyzet meg nem értésén vagy tudatos zavarkeltésen alapulhatnak az MSZP több vezetõjének kedden és szerdán elhangzott állításai az MNB szerepére vonatkozóan a Quaestor-ügy kapcsán.

A teljes népességen belül stagnál a Fidesz népszerûsége, a februárban fennállásának legjobb eredményét elérõ Jobbik tovább erõsödött - tudható meg az Ipsos március 6. és 13. között, reprezentatív mintán végzett kutatásának összegzésébõl, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Országszerte több helyszínen tart demonstrációkat a Magyar Szocialista Párt a városokat elkerülõ útszakaszok díjmentességéért pénteken.

Az MSZP helyi szervezeteinek kezdeményezésére félpályás útlezárás lesz január 30-án minden olyan útszakaszon, amely január 1-jétõl fizetõs lett - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetõje szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Ebédet osztott az MSZP Hajdú-Bihar Megyei Területi Szövetség Nõ- és Karitatív Tagozata a hátrányos helyzetû emberek részére december 26-án a déli órákban Debrecen fõterén.

Az Ipsos júliusi felmérése alapján a pártok sorában továbbra is a Fidesz áll az elsõ helyen, bár csökkent a kormánypárt támogatottsága. Az MSZP elmozdult múlt havi történelmi mélypontjáról, de így sem tudta utolérni a Jobbikot, amelynek szintén bõvült a tábora.

Továbbra sem tudnak megállapodni a baloldali pártok abban, hogy együtt vagy külön indítsanak-e fõpolgármester-jelöltet. Az MSZP jelöltjét, Horváth Csabát az Együtt-PM szövetség nem támogatja, míg a Demokratikus Koalíció (DK) egy független jelölt mögé állna be. Horváth Csaba a Híradó kérdésre egyelõre nem árulta el, hogy tud-e saját magánál alkalmasabb jelöltet a posztra.

A szocialista párt 24 éve, 1990-ben szerepelt utoljára olyan rosszul, mint most. 2006 óta egyetlen választást sem tudtak nyerni. A mélyrepülés 8 éve Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején kezdõdött: fõleg a megszorítások és az õszödi beszéd miatt.

Három helyen tettek feljelentést, de egyelõre egy reagált.

Nem merült fel a hajdú-bihari MSZP feloszlatása a vasárnapi választmányi ülésen. Ezt mondta egy tegnap megjelent sajtóhírre reagálva a Kovács László, a párt alelnöke. A Magyar Nemzet úgy tudta, hogy a politikus Juhászné Lévai Katalin korábbi kizárása miatt teljes megyei tagrevíziót javasolt. Közben kiderült: a párt alelnökével ellentétben vannak olyan megyei szocialisták, akik támogatnák a teljes felülvizsgálatot és egy új elnökség megválasztását. A jelenlegi megyei elnök, Zsiros Zsolt úgy látja: éppen a kritizáló választókörzetben lehetnek álpárttagok.

A Jobbik szerint az elmúlt napok „botrányai" azt bizonyítják, hogy mind az MSZP, mind a Fidesz tele van korrupciógyanús ügyekkel.

Sokakat felháborító szórólapok láttak napvilágot még a választás elsõ fordulója elõtt a bihari településeken. A községekre lebontott röpcédulák március 13-ai keltezéssel jelentek meg. Vannak, akikhez még csak mostanában jutott el ...
« 1. oldal »  Következő »