2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A kormány az elõzõ évinél 15-20 ezerrel több közfoglalkoztatottra számít idén annak köszönhetõen, hogy 2015-ben a tavalyi emelt összegnek számító 230 milliárd forintnál is 40 milliárd forinttal több áll rendelkezésre erre a célra - jelentette be Kovács Zoltán kormányszóvivõ csütörtökön, Budapesten, sajtótájékoztatón.

A Kutatópont felmérése alapján az okostelefonok aránya hazánkban 39 százalék volt 2015 januárjában. Mivel az internetezésre alkalmas mobileszköz-ellátottság folyamatosan növekszik a magyar felnõtt társadalomban, ezért érdemesnek láttuk összegyûjteni azokat az applikációkat, melyek segíthetik álláskeresõinket.

Félrevezetõnek és valótlannak minõsítette a több száz munkatársa elbocsátásáról szóló híreket a Tesco-Global Áruházak Zrt. csütörtökön az MTI érdeklõdésére.

A magyarok számára már tavaly is a fizetés volt a legfontosabb, de a nemzetközi trendek alapján idén ez még dominánsabbá válhat az állásajánlatok közötti választásnál. Petneházi Attila jegyzete.

Ma, amikor különbözõ weboldalak mögött megbúvó algoritmusok ajánlanak könyveket, filmeket, vagy akár életünk társát, az álláskeresésben még mindig a hagyományos módszerekre hagyatkozunk, ez azonban hamarosan megváltozhat.

Megállapodott a Tesco több ezer dolgozóját képviselõ Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) a vállalat vezetõivel a csoportos létszámleépítéssel érintett munkavállalók ügyében, sikerült az eredetileg érintett 566 fõs létszám több 70 százalékának, 350 embernek helyet találni más üzletekben - közölte Sáling József, a KASZ elnöke a megállapodást követõen kedden az MTI-vel.

Annak ellenére, hogy számos cikk szól ma már az önéletrajzírásról, a feladat továbbra sem egyszerû.

A mezõgazdaságból élõk piaci lehetõségeinek segítése az egyik cél.

Csökkent az álláskeresõk száma tavaly november-decemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) adatai alapján, decemberben 391 ezren kerestek állást, ami 11 éve a legalacsonyabb szám.

A diplomához és nyelvtudáshoz nem kötött munkalehetõségek aránya is megugrott.

Amikor a pályakezdõk belevetik magukat a munkába, megszerzik az elsõ állásukat – az sorsdöntõ lesz a késõbbi karrierjükre.

A hajdúváros vezetõségét hétfõn tájékoztatta a multi bezárásáról Ignácz János, a Tesco-Global Áruházak Zrt. régióigazgatója.

A passzív hallgatók számára is lehetõvé kell tenni, hogy iskolaszövetkezeten keresztül munkát vállalhassanak, ez munkaerõ-piaci és költségvetési szempontból is számos elõnnyel járna - mondta a kilenc iskolaszövetkezetet tömörítõ DiákÉSZ elnöke, Fiák István kedden az MTI-nek.

Több mint 500 magyar munkavállalóval közlik hétfõn a Tesco áruházlánc illetékesei, hogy február 4-tõl megszûnik a munkahelyük, de lesz, akinek új állást kínálnak - közölte a vállalat hétfõn az MTI-vel.

A legtöbbünknek az álláskereséskor az interjún való szereplés jelenti a legnagyobb kihívást. Mindenre fel kell készülnünk, beleértve az esetleges fura kérdéseket is.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A foglalkoztatottak száma tavaly szeptember-novemberben 4 millió 155 ezer volt, a munkában állók száma 188 ezerrel nõtt az egy évvel korábbihoz képest - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Pihenõs évünk lesz?2015-01-01 13:20:26

Van egy – illetve egybõl hét – jó hírem a munka hõseinek. Ha élhetek az idõjósok kifejezésével, „elõreláthatóan” hosszú hétvégékkel teli évünk lesz 2015-ben. Sipeki Attila jegyzete.

Sok frissen végzett hallgató számára az élet nem teljesen úgy alakul, ahogyan azt elõre eltervezték.

Álláskeresés év végén?2014-12-30 09:23:54

Akinek maradt még szabadsága, igyekszik ilyenkor kivenni. Vannak azonban olyanok, akik saját döntésükbõl vagy elbocsátás miatt éppen ebben az idõszakban keresnének állást.

A múlt héten elfogadott költségvetés célja, hogy mindenkinek egy kicsit jobb legyen – mondta Pósán László országgyûlési képviselõ (Fidesz-KDNP) a 2015-ös büdzsérõl szóló hétfõi sajtótájékoztatóján.

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, ne változtassanak az errõl szóló jogszabályon - egyebek mellett ezt kéri a kormányfõhöz, a szaktárca illetékeseihez, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetõihez címzett nyílt levelében a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetõje.

Idén augusztus-októberben 4 millió 184 ezren dolgoztak Magyarországon a 15-74 éves korosztályból, 192 ezerrel többen, mint egy évvel korábban - közölte csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A munkáltatók a pluszmunkát vállaló dolgozók 49 százalékának mindig vagy többnyire kifizetik, 44 százalékának azonban még sosem fizették ki a többletmunkáért járó plusz juttatásokat – derül ki a Profession.hu online álláskeresési oldal felmérésébõl, amelyrõl csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Vissza a munka világába2014-09-24 08:05:30

Orvos, titkárnõ, takarító is lehet csökkentett képességû munkavállaló.

« Előző « 2. oldal »  Következő »