2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Augusztus végén 401 500 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, júliushoz képest 3 százalékkal, tavaly júliushoz képest 18,4 százalékkal kevesebbet – tette közzé a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) a honlapján.

1087-en dolgoznak jelenleg a közfoglalkoztatási programokban.

Három program segíti a közfoglalkoztatást Pocsajban: több mint 300 fõnek ad így a település munkát.

Jászfényszaruból érkezett küldöttség a bojti sikerek megtekintésére.

Huszonhat, 16 éven felüli nappali tagozatos diák egy hónapon keresztül dolgozik a település különbözõ intézményeiben.

Meglepõen sokan szeretnének nyári munkát vállalni, de kevés az interneten meghirdetett lehetõség – összegezte tapasztalatait saját adatbázisából a Profession.hu állásportál.

Legfeljebb majd káromkodnak2014-08-07 14:47:49

Az egyéni gazdálkodók szerint a nagyüzemek csak riogatnak a leépítésekkel.

Érdemes lenne a bírságok összegét emelni, és más szankciókat is alkalmazni.

Három munkanap-áthelyezés szerepel a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendrõl szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet-tervezetben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé csütörtökön.

A Nemzeti Munkaügyi Hivatal elmúlt hetekben kiadott jelentései szerint a foglalkoztatók 58 százalékánál találtak munkaügyi jogsértéseket, tízbõl nyolc munkáltató nem tartja be a biztonságos munkavégzésre vonatkozó szabályokat, és a fiatalok számítanak az egyik legkiszolgáltatottabb csoportnak – áll több szakszervezet ifjúsági tagozatának csütörtökön MTI-hez eljuttatott közleményében.

Júniusban 438 600 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon; az állástalanok száma májushoz képest 14,7, az elõzõ év azonos idõszakához képest pedig 11,8 százalékkal csökkent – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

Babzsákok ívein surran a varrógép Tetétlenen, csatornák mélyedéseit tisztítják Tégláson és Hajdúböszörményben.

Jóllehet a júniusi statisztikai adatok szerint a munkanélküliek száma egy év alatt 104 ezerrel csökkent, a Profession.hu 18 százalékkal több álláskeresõt regisztrált, mivel nõ azoknak a száma, akik az interneten keresztül keresnek munkát – közölte a portál szerdán az MTI-vel.

Jogellenesen végzett munkahelyi ellenõrzés miatt 100 ezer forinttól 10 millió forintig terjedõ bírságot szabhat ki a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH), a jogsértés súlyától függõen – hívja fel a figyelmet a Deloitte Legal.

Az Iskolaszövetkezetek Országos Szövetsége (ISZOSZ) és a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉSZ) arra kéri a kormányt, hogy bontsa le a szerintük indokolatlan és igazságtalan megkülönböztetést az aktív és passzív hallgatók között az iskolaszövetkezeti munkavégzésben való részvételi lehetõségek tekintetében.

A részletekkel sokszor még a foglalkoztatók sincsenek tisztában - figyelmeztet a tanácsadó, aki csokorba gyûjtötte az aktuális szabályokat.

A nyári szünidõben  megnõ az igény a diákmunka iránt, a munkalehetõségek köre is számos szezonális tevékenységgel bõvül, a diákok azonban legszívesebben  strandokon, nyári fesztiválokon dolgoznak, vagy irodai és hostess munkát vállalnak, ugyanakkor mezõgazdasági munkára nehezebben találnak jelentkezõket a munkáltatók – derül ki az MTI összeállításából.

Régen napszámnak hívták, van, aki ma is ezt a kifejezést használja, pedig összefoglaló néven egyszerûsített munkavégzésnek, idénymunkának vagy alkalmi munkának nevezik. A magukra valamit is adó kézi munkaigényes vállalkozásoknak, példádul a gyümölcstermesztésben, már eszükbe sem jut, hogy a dolgozóikat feketén foglalkoztassák. Szerintük is lehetne azonban még egyszerûsíteni az úgynevezett egyszerûsített foglalkozásokon.

A megszûnt Magyar Gazdaságfejlesztési Központ (MAG) Zrt. 22 dolgozóját vette át az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség – közölte a szervezet ügyvezetõ igazgatója kedden sajtótájékoztatón Debrecenben, megjegyezve, hogy ezzel aktív létszámuk 130-ra nõtt.

Az egyszerûbb irodai munkák mellett a nyári fesztiválokon, strandokon is szívesen dolgoznak a vakáció idején a diákok, akiknek a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége (DiákÉsz) szakemberei azt tanácsolják, hogy lehetõség szerint iskolaszövetkezeten keresztül vállaljanak munkát.

Áprilisban 413 700 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az elõzõ év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresõk száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci statisztikából.

A Telenor és a Microsoft által 2012-ben indított kezdeményezéshez idén több mint 150 cég és 4000 munkavállaló csatlakozott, harmadával több, mint a program elején. A szervezõk szándéka tudatosítani a magyar vállalatokkal és munkavállalókkal, hatékonyan dolgozni nem csak irodai környezetben lehet.

Adóköteles a diákmunkával, egyszerûsített foglalkoztatás keretében szerzett jövedelem, ha összege meghaladja a mentesített keretösszeget, azaz a foglalkoztatás napjainak száma és az adóév elsõ napján hatályos kötelezõ legkisebb munkabér napibérként meghatározott összegének (2013-ban 4510 forint/nap) szorzatát – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) hétfõn a Facebook oldalán.

Májusban 140 ezren kezdhetnek dolgozni, de késõbb még nõni fog a számuk.

Hajdúsámsonban drasztikusan visszaesett a „bevethetõ” közmunkások száma.

« Előző « 3. oldal »  Következő »