2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

Az álláskeresõk több mint harmadának egy hónapon belül sikerült állást találnia 2015-ben. Átlagosan öt önéletrajzot kellett elküldeni és három állásinterjúra kellett elmenni a sikeres elhelyezkedéshez. A legtöbben az interneten kerestek.

Ismét összeült a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma, amelynek elsõ, januári ülésén a bérajánlások kérdésével foglalkoztak - mondta a VKF szakszervezeti és a munkáltatói oldalának egy-egy képviselõje.

Nyolcvanezer magyar munkanélküli talált állást egy negyedév alatt. Az inaktívak közül is sokan kezdtek ismét dolgozni. Az európai statisztikákban is kiemelkedõen teljesít a magyar munkaerõpiac. Elsõ ránézésre, mert ha megnézzük, hogyan alakult a közfoglalkoztatás, és mi lett volna enélkül, akkor rájöhetünk, hogy szinte itthon a legrosszabb a helyzet Európában.


Ki is mondta, hogy nem szeretne ahhoz a klubhoz tartozni, amelyik felvenné tagnak? A közhiedelemmel ellentétben nem Woody Allen, hanem Groucho Marx – de bárhogy is, ha van egylet, amelybe legszívesebben soha nem tartoznánk, az a munkanélkülieké. Mégis majdnem mindannyian kipróbáltuk már.

A munkanélküliség átlagos idõtartama bõ egy hónappal nõtt. Csökkent a munkanélküliség, nõtt a foglalkoztatottság. Több a közmunkás, többen dolgoznak a versenyszférában és külföldi telephelyen.

Magyarországon 28 olyan település van, ahol egyetlen munkanélküli sem lakik. Ebbõl csak három falu található a keleti országrészben. Borsodban viszont van egy hely, ahol a lakosok több mint felének nincs állása.

Márciusban 462 ezer álláskeresõ szerepelt a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában, több mint egy hónappal, illetve egy évvel korábban – közölte az NFSZ honlapján pénteken.

A foglalkoztatottak száma meghaladta a 4 millió 124 ezret a tavaly december és idén február közötti három hónap átlagában, amikor 111 ezerrel dolgoztak többen, mint egy évvel korábban – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az egy évvel korábbihoz képest 24 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma a tavaly december és idén február közötti idõszakban, a munkanélküliség 7,7 százalékos szintje pedig 0,7 százalékponttal volt alacsonyabb, mint egy éve – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A munkanélküliségi ráta 7,4 százalékos volt a 2014. november és 2015. január közötti idõszakban, 1,4 százalékponttal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi idõszakban - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A magyar kormány úgy döntött, hogy a 2014-2020 közötti idõszakban a fiatalok foglalkoztatásának javítására, több mint 200 milliárd forintot fordít.

A munkanélküliek száma 80 ezerrel 319 ezerre csökkent tavaly a negyedik negyedévben az elõzõ év azonos idõszakához képest, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,1 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma az elõzõ év azonos idõszakához képest 83 ezerrel 321 ezerre, a munkanélküliségi ráta 2,0 százalékponttal 7,2 százalékra mérséklõdött - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

A nemzetgazdasági miniszter a Híradónak azt mondta: a magyar gazdaság lendületben van, a bõvülés pedig önmagában is növeli az emberek elhelyezkedési esélyeit.

A szegénység vagy társadalmi kirekesztõdés kockázatának kitettek aránya 2013-ban együttesen 31,1 százalékot ért el, ami 2,4 százalékponttal alacsonyabb, mint egy évvel korábban - állapította meg a KSH legfrissebb, a háztartások életszínvonaláról szerdán közzétett kiadványa.

Nem lehetünk rá büszkék2014-11-06 11:49:19

Magyarországon lenne a legalacsonyabb a foglalkoztatottság?!

Magyarország nyolc hónapja listavezetõ a nõi munkanélküliség csökkentésében – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az Eurostat adatai alapján vasárnap az MTI-vel.

A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklõdött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A munkanélküliek száma 102 ezerrel, 333 ezerre csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, a munkanélküliségi ráta 2,4 százalékponttal, 7,4 százalékra mérséklõdött – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán.

7,6 százalékon állt a mutató, 2,3 százalékponttal lejjebb, mint egy éve. 177 ezerrel nõtt a foglalkoztatottak száma egy év alatt.

Ha az ifjúsági munkanélküliség elleni küzdelemben sikeresek lesznek a kormányzati intézkedések, 2020-ra eljuthatunk oda, hogy a régió egyik legversenyképesebb gazdaságává váljunk - jelentette ki a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára.

A gazdasági növekedés után újabb európai lista élére került Magyarország. Az elmúlt egy évben nálunk csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség az európai statisztikai hivatal adatai szerint. Ezek szerint mostanra jóval az uniós átlag alá csökkent a magyar munkanélküliségi arány.

Május-júliusban 4 millió 127 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 4,1 százalékkal, 164 ezerrel több, mint egy éve.

Az európai uniós tagállamok közül ismét Magyarországon csökkent a legnagyobb mértékben a munkanélküliség, azon belül az állástalan nõk aránya – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel, reagálva az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat friss adataira.

« 1. oldal »  Következő »