2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Elkészült több mint háromezer település esélyegyenlõségi programja.

A foglalkoztatottak száma 4,8 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest, 8 százalék a munkanélküliségi ráta a második negyedévben.

A Híradónak nyilatkozó elemzõ szerint a kedvezõ magyar adat nemcsak a közfoglalkoztatásnak köszönhetõ, hanem annak is, hogy a gazdaság nagyobb ütemben nõtt itthon, mint Európában.

Idén március-májusban 8,0 százalékosra csökkent a munkanélküliségi ráta, 4 millió 105 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 195 ezerrel több, mint egy évvel korábban.

Meghaladta a 4 millió százezret a foglalkoztatottak száma a február-április közötti három hónapos idõszakban az elsõ negyedévi 4,078 millió után, a 15-74 éves korosztályban 4,107 millióan dolgoztak - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal.

A regisztrált álláskeresõk nagy része semmilyen szakképzettséggel nem rendelkezik.

Az idei elsõ negyedévben 4 millió 78 ezer foglalkoztatott volt Magyarországon, 261 ezerrel több, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal az MTI-vel.

A magyar adat 11,2 százalékról 8,3 százalékra csökkent 2013 és 2014 januárja között. A legalacsonyabb munkanélküliséget Ausztriában (4,8 százalék), Németországban (5,1) és Luxembourgban (6,1) regisztrálták februárban, a legmagasabbat Görögországban (27,5 százalék.)

Folytatódott a foglalkoztatottság növekedése 2013 decembere és 2014 februárja között - közölte a Központi Statisztikai Hivatal. A foglalkoztatottak száma 2013 decembere és 2014 februárja között 4 millió 53 ezer volt, 236 ezerrel több, mint egy évvel korábban. A 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 60,4 százalékra emelkedett.

Egy év alatt 94 ezerrel csökkent és 2009 eleje óta elõször 400 ezer alá esett a munkanélküliek száma 2013 novembere és ez év januárja között - jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal.

A munkanélküliek száma pedig tovább csökkent 2013 végén - a KSH negyedik negyedévi adatai szerint.

Tavaly szeptember-novemberben a munkanélküliek száma 411 ezer volt, 57 ezerrel kevesebb, mint 2012 azonos idõszakában, a munkanélküliségi ráta 1,3 százalékponttal 9,3 százalékra mérséklõdött - közölte a Központi Statisztikai Hivatal pénteken.

Tavaly szeptember és november között 4 millió 12 ezer fõ volt a foglalkoztatottak létszáma, 87 ezer fõvel több, mint egy évvel korábban - jelentette a KSH. A munkanélküliek száma 57 ezer fõvel volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta pedig 9,3 százalékra csökkent.

Ma 235 ezerrel dolgoznak többen, mint a 3,5 évvel ezelõtti kormányváltást megelõzõen - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatásért felelõs államtitkára.

“Besózott” gyártelepek2013-10-10 14:21:05

Berettyóújfalut az Elzett, Komádit pedig a kendergyár bezárása sokkolta.

Munkanélküliség ellen biztosítás
Gondolt már arra, mi történne Önnel és családjával, ha állása elvesztése, vagy hosszan tartó betegsége miatt nem számíthatna a megszokott, havi rendszeres jövedelmére?

Akkor is kell fizetniük iskolai ebédpénzt a szülõknek szeptembertõl Spanyolországban, ha gyerekük otthonról viszi az ebédjét.

Budapest, 2011. november 18., péntek (MTI) – A nemzetközi Gazdasági Együttmûködési és Fejlesztési Szervezet (OCED) tagországai alkotta úgynevezett OECD-térségben nem változott a munkanélküliségi ráta szeptemberben az egy hónappal korábbihoz képest. A 34 tagállam közül csupán kilencben mérséklõdött a ráta, a legnagyobb mértékben Magyarországon.

Budapest, 2011. október 13., csütörtök (MTI) – A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szerint a “drasztikus” minimálbér- és garantált bérminimum-emelés kigazdálkodhatatlan a vállalatok jelentõs hányadának, és az 5 százalékos béremelési elvárás is “indokolatlan és teljesíthetetlen” a legtöbb vállalkozásnál, többszöröse a termelékenység növekedési ütemének.

Egy év alatt százezer fõvel nõtt a munkanélküliek száma, tavaly év végén 456 ezren voltak állás nélkül, a 10,8 százalékos ráta új negatív csúcs a foglalkoztatottságban - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal pénteki gyorsjelentésébõl.
A Komádi munkaügyi kirendeltség kivételével az összes többi kirendeltség körzetében emelkedett tavaly az álláskeresõk száma – e meglepõ kijelentés a regionális munkaügyi központ keddi debreceni sajtótájékoztatóján hangzott el.
« Előző « 2. oldal »  Következő »