2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Elsõfokúra mérsékelte az árvízvédelmi készültséget a Hortobágy-Berettyón Bucsa és Nádudvar között vasárnap a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) – közölte az igazgatóság védelemvezetõje az MTI-vel.

A Hortobágy-Berettyó folyón Bucsa és Nádudvar között másodfokú-, a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között elsõfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Ennyi víz még a jószágoknak is sokDebrecen - Hajdú-Biharban már 5400 hektár vetés, szántó és legelõ van víz alatt. 18 szivattyútelep mûködik folyamatosan a földeken.

A rendõrök elfogták azt a három békéscsabai férfit, akik a gyanú szerint két borjút is elloptak egy nádudvari ingatlanról.

A pásztorhagyományok õrzése mellett a tejfeldolgozás állt a középpontban a XI. Pásztornapon a hétvégén.

600 milliós fejlesztés2015-04-17 07:56:29

A Nádudvar és Kaba települések hulladékgazdálkodási rendszerének fejlesztése eszközbeszerzésekkel elnevezésû pályázathoz kapcsolódóan hoztak meg döntéseket a képviselõk a legutóbbi testületi ülésen a településen.

Tûz az út mellett2015-03-23 08:37:28

Égett a nádas a Nádudvart a 33-as fõúttal összekötõ fõút mellett szombat késõ délelõtt.

Nagy nyilvánosság elõtt elkövetett becsületsértés vétsége miatt kellene bíróság elé állnia Novák Elõdnek, a Jobbik alelnökének Rácz Péter Rikárdóra, a 2015-ös év elsõ újszülöttjére tett megjegyzései miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 5 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt, melyek közül 3 könnyû sérüléssel, míg 2 súlyos sérüléssel végzõdött.

Remek idõ kerekedett a III. Nádudvari Kukorica Fesztiválra, október 4-én. Volt is miért sütnie oly nagyon, hiszen a sokaságnak nagy jó kedve „vagyon”.

Nádudvar napjának programjait színesítette megjelenésével a szolgálati kutya.

Csak néhány törmeléktégla jelzi hírmondóul a nádudvari Kossuth téren a régi posta épületét.

Nem veszélyes2014-05-30 15:44:35

Már a fõbejárat felõl sem veszélyes megközelíteni a nádudvari strandot, melynek a télen megrogyott a teteje.

A Nádudvaron történt gázcsõátvágáson kívül, ami miatt ideiglenesen 60 embernek kellett otthonát elhagyni, csak Pocsajra kellett riasztani a berettyóújfalui és a létavértesi tûzoltókat – tudtuk meg Madai Petrától a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõjétõl.

Pénteken kiállítással és Gencsi Zoltán a pásztorok életérõl szóló elõadásával, másnap színes programokkal várta az érdeklõdõket a X. Pásztornap Nádudvaron.

60 jelölt nem érte el a 2 százalékos támogatottságot megyénkben.

Megroggyant a strand teteje2014-01-02 18:34:36

Még idõben észrevették a hibát, de nem tudni mikorra javíthatják ki.

Debrecen – Nem csupán Mikepércsen tiltotta meg a csapvíz ivását a tisztifõorvos, hanem egy sor másik megyei településen is.

Sertés szaporító telepet adtak át Nádudvaron
Nádudvar, 2012. október 25., csütörtök (MTI) – Kétmilliárd forintot meghaladó beruházással elkészült Nádudvaron a Tiszántúl legkorszerûbb sertésszaporító telepe; a HAGE Hajdúsági Agráripari Zrt. háromezer kocás telepét szerdán adta át Bodó Sándor, a térség fideszes országgyûlési képviselõje, a hajdú-bihari közgyûlés elnöke és Kovács Lajos, a HAGE Zrt. igazgatósági elnöke.

Nádudvar – Mihályhalmánál, Nádudvar külterületén, a volt lõtérnél nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje.

Strandfesztivál Nádudvaron2011-08-09 12:26:58

Már hagyománnyá vált, hogy Nádudvaron szép környezetben, a gyógyfürdõben rendezik meg az egész napos strandfesztivált, amit az „Életet az éveknek” Országos Szövetségének megyei szervezete szervezett.

A Nádudvar Turizmusáért Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg hagyományteremtõ rendezvényét.     

« 1. oldal »