2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Húsz hónapja folyamatosan növekszik a születések száma, és a kormány a jövõben is mindent meg kíván tenni azért, hogy ez a pozitív trend folytatódjon, ne forduljon vissza - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és népesedéspolitikáért felelõs helyettes államtitkára anyák napja alkalmából vasárnap a budapesti Szent Imre kórházban, ahol köszöntötte a kismamákat.

A növekvõ világnépesség és a javuló fizetõképesség az élelmiszerek drágulását okozhatja.

A halálozások száma csökkent, a születéseké emelkedett, ennek következtében a természetes fogyás üteme 3,8 ezrelékrõl 3,4 ezrelékre mérséklõdött a 2014. január és november közötti idõszakban az egy évvel korábbival összevetve - közölte a Központi Statisztikai Hivatal hétfõn.

Mérséklõdött a népesség természetes fogyása az év elsõ kilenc hónapjában, 2013 hasonló idõszakához képest - tájékoztatta kedden az MTI-t a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kormányzat a következõ években mindent meg kíván tenni azért, hogy a tervezett gyermekek megszülessenek, és így megálljon a népesség három évtizede tartó csökkenése - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára a PromoBox Kft. fõnõvér és szülésznõ konferenciáján.

Az év elsõ hét hónapjában több gyermek született, csökkent a halálozások száma, így mérséklõdött a természetes fogyás az elõzõ év azonos idõszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden az MTI-vel.

Mérséklõdött a természetes fogyás üteme, minthogy 2014 elsõ félévében több gyermek született, a halálozások száma pedig mérséklõdött a tavalyi év azonos idõszakához képest - olvasható a Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott gyorsjelentésében.

Lassult a népességfogyás2014-03-25 18:41:07

Csökkenõ ütemben fogy a népesség, idén januárban az egy évvel ezelõttihez képest csökkent a halálozások száma és nõtt a születéseké - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

2013-ban az elõzõ évhez képest a halálozások száma nagyobb mértékben csökkent, mint a születéseké, ennek következtében a természetes fogyás kismértékben mérséklõdött. Év végén a nemzetközi vándorlás figyelembevételével 9 millió 879 ezer volt a népesség becsült lélekszáma - olvasható a Központi Statisztikai Hivatalnak az MTI-hez eljuttatott gyorstájékoztatójában.

Az év elsõ tíz hónapjának elõzetes adatai szerint kevesebb gyermek született, de a halálozások száma is mérséklõdött 2012 azonos idõszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Az elõzõ népszámlálás óta Erdélyben kétszázezerrel csökkent a magukat magyarnak vallók száma, a Kárpát-medencében összesen 10,4 millióan vallották magukat magyarnak a KSH adatai szerint.

« 1. oldal »