2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A Vass Lajos Népzenei Szövetség az idén is megrendezte a Népzenei Verseny Kárpát-medencei Döntõjét Budapesten, immár tizedik alkalommal.

Az Esztári Idõsek Klubja számos rendezvényen bemutatta már tehetségét: legutóbbi büszkeségük, hogy június 21-én a Szeghalmon megrendezett VI. Országos Szenior Táncversenyen arany minõsítést szereztek, és Szeghalom város különdíját is megkapták, ahol közel 40 csoport mérette meg magát.

 

Egy színes, hangulatos ovi gálára került sor a közelmúltban a Komádi Közösség Házban. A város valamennyi óvodájából jöttek az ovisok, hogy bemutathassák megszerzett tudásukat népmesében, néptáncban, népzenében a megjelent nagy létszámú közönség (szülõk és vendégek) elõtt. De Berekböszörménybõl is érkezett egy kis mesemondó a nagymamával együtt.

 

Népzenei találkozóra gyülekeztek a csökmõi Faluházba a különbözõ településekrõl érkezõ népdalkörök és szólisták szeptember 29-én.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 

16. alkalommal került sor a térségi és országos minõsítõ versenyre, amelynek évek óta Szeghalom a házigazdája. A versenyen megjelent népdalköröket, szólistákat, népzenei együtteseket elõször Mocsári József Szeghalom Város polgármestere, majd ezt követõen Mucsi András a Békés Megyei Közgyûlés alelnöke köszöntötte.


Csökmõ - Tizenötödik alkalommal rendezte meg a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola és a Csökmõi Népdalkör a népzenei találkozót június 25-én.

Õrzik a népi kultúrát2010-06-20 18:26:29

Színvonalas, változatos mûsort adott a Csökmõi Fonó Hagyományõrzõ Népdalkör június 19-én este a szeghalmi Mûvelõdési Házban. A befolyt összeget eszközökre, és technikai fejlesztésre fordítják majd.

Kiemelt arany2010-04-28 14:30:08

Ismét egy szép eredménnyel gazdagodott a Csökmõi Népdalkör. Április 24-én, Nádudvaron, a VIII. Vass Lajos Népzenei Verseny országos középdöntõjént kiemelt arany fokozatot értek el. A népdalkör vezetõje és felkészítõje: ifj. Tóth Gyula.

Népzenérõl szólt a nap2010-02-22 10:16:44

Immár tizennegyedik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Népzenei Találkozót, február 20-án a Faluházban.

Népzenei Találkozó lesz Csökmõn február 20-án, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

Arattak a hajdú-bihariak 2009-11-15 14:15:39

Arattak a hajdú-bihari népzenészek a Békés megyei Szeghalmon megrendezett 15. Országos/térségi Népzenei Minõsítõ Hangversenyen, november 14-én. A szakmai zsûri csupán négy Arany Páva Díjat adott ki, ebbõl kettõt csökmõi csapat kapott, kettõt pedig olyan együttes, melynek a csökmõi népzenészek szintén tagjai.

Teltház elõtt zajlott a XIII.Népzenei Találkozó február 7-én Csökmõn a Faluházban. A rendezvényen tizenhárom fellépõ szórakoztatta a közönséget, köztük népdalkörök és szólisták egyaránt.

« 1. oldal »