2024. április 16. Kedd, Csongor.
 
Elõ a naptejjel!2015-05-06 08:42:51

Évente kétezer új melanomás esetet diagnosztizálnak hazánkban. Bõrünk védelme érdekében tavasszal is kerüljük el a napégést.

Súlyos szemkárosodást, akár vakságot is okozhat, ha valaki szabad szemmel nézi a Napot - figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifõorvosi Hivatala a pénteki napfogyatkozást megelõzõen.

Szombaton a figyelmeztetési értéket meghaladó, nagyon erõs UV-B sugárzás várható – hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A Föld mágneses tere idõnként ellentétes irányúra fordul. Az átmenet idõszakában megszûnik a kozmikus hatások elleni védelem. Ha már védekezni nem tudunk ellene, legalább tudni szeretnénk, mikor következik be.

Tudományos szenzáció lett a Naprendszeren kívülrõl érkezõ, hatalmas energiájú neutrínók mérföldkövet jelentõ észlelése, amelyrõl a napokban számolt be az Antarktiszon mûködõ IceCube (Jégkocka) detektorának adataival dolgozó tudósok nemzetközi csoportja.


Hajdúnánás – A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöksége június 9-én szombaton tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási Sportpályán.


A Nap felszínébõl hatalmas mágneses hurkok emelkednek ki, miközben a legnagyobb nukleáris bombákét is meghaladó energiájú robbanások történnek.
Káros a napszemüveg?2010-03-10 18:05:27
« 1. oldal »