2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2015. január 1-jétõl havonta kell áfát bevallania az adóévben jogelõd nélkül, újonnan alakult adózónak. Ezt a megalakulástól számított adóévet követõ év utolsó napjáig kell megtennie. Ezek után az általános szabályok alapján kell megítélni az áfa bevallásra vonatkozó gyakoriságot, amely alapján a havi kötelezettség továbbra is megmaradhat.

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, milyen kedvezményekkel csökken idén a személyi jövedelemadójuk. Ennek megfelelõen kapják ugyanis már januári bérüket a dolgozók, ha a hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat.

2015. január 1-jétõl csökkenthetõ az adóalap az elsõ házasok kedvezményével. A kedvezményt igénybe veheti minden olyan házaspár, akik 2014. december 31. után kötöttek házasságot és legalább az egyik fél elsõ házasságát köti. A kedvezmény összege jogosultsági hónaponként 31 250 forint.

Jelentõsen változtak a magán- és a bérfõzésre vonatkozó szabályok az idén, a korábban beszerzett desztillálóberendezéseket legkésõbb január 15-ig be kell jelenteni - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitõl a visszaélések hatékonyabb kiszûrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Az idén november végéig 9 656 társaság adószámát függesztette fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), 46 százalékkal kevesebbét, mint a múlt év hasonló idõszakában - közölte a feketelista.hu gazdasági adatbázis kedden az MTI-vel.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyõrei egy menekülõ gépjármûben 5000 doboz csempészcigarettát találtak.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folytatja az elmaradt kamarai hozzájárulások beszedését, elõször a 2012 óta nem fizetõ cégek számláiról emelik le a tartozásokat - közölte az adóhatóság az MTI-vel.

Közeledik december 20-a, az adófeltöltési kötelezettség határideje - hívja fel a figyelmet a PwC hírlevelében.

Lebukott a cigicsempész2014-12-06 14:13:09

Több mint 5000 doboz zárjegy nélküli cigaretta a csomagtartóban.

Alig fél évvel a bázisolajjal - üzemanyagként is felhasználható kenõolajjal - üzletelõ és a költségvetésnek nyolcmilliárd forint kárt okozó bûnszervezet leleplezése után újabb hasonló tevékenységet folytató bûnözõi csoport bukott le az Észak-Alföldön - jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) regionális vezetõi kedden sajtótájékoztatón Debrecenben.

Az idén december 1. és december 22. között választhatják 2015-re az egyszerûsített vállalkozói adó (eva) szerinti adózást az újonnan bejelentkezõ vállalkozások - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-vel.

Magánszemélyek esetében az elsõ lépés általában a munkabér letiltása.

Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjújában elismerte, hogy több kollégájával együtt azok között van, akiknek korlátozták beutazását az Egyesült Államokba. A Nemzetgazdasági Minisztérium továbbra is várja a konkrét amerikai információkat. Az ellenzék lemondásra szólított fel az adóhatóság vezetõjét.

A NAV részérõl a jövõben további hasonló ellenõrzések várhatók.

A nappali tagozaton tanuló nagykorú magyar állampolgár a tanulói, hallgatói jogviszony kezdetétõl diákigazolványa lejárta után még 45 napig jogosult egészségügyi szolgáltatásra.

A rendõrök a 4215. számú úton Berekböszörmény és Biharkeresztes között fogták el a nyíradonyi férfit.

A kormány 2015. január 1-jével elektronikus közúti áruforgalom-ellenõrzõ rendszert (Trade Controll) vezet be az áfacsalások megakadályozására. A rendszer célja az áruk útjának nyomon követésével annak megelõzése, hogy Magyarországon az adóhatósághoz elõzetesen nem bejelentett áruk kerülhessenek forgalomba.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei 172 kilogramm vágott dohányra bukkantak egy tehergépjármûben a 4-es számú fõúton. A mintegy 2,2 millió forint értékû dohányt és a szállításához használt gépjármûvet lefoglalták és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál – adta hírül a hatóság közleményében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

Az adózás rendjérõl szóló törvény értelmében fizetési könnyítést, valamint adómérséklés iránti kérelmet nyújthatnak be az adózók – adta hírül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A minõsített adózók a fizetési könnyítéssel egyidejûleg sürgõsségi, 15 napon belüli elbírálást is kérhetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban októberben alkalmazható üzemanyagárakat.

A magánszemélyek tavaly 4 százalékkal magasabb jövedelmet szereztek az szja-bevallások alapján, mint a megelõzõ évben, adókötelezettségük ugyanakkor csaknem 3 százalékkal csökkent a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint.

A társas vállalkozások 2013-ban 2713 milliárd forint adózás elõtti eredményt értek el a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adatai szerint, 6,4 százalékkal – 184 milliárd forinttal – kevesebbet az elõzõ évinél, az eredményt a pénzügyi mûveletek veszteségének jelentõs növekedése rontotta.

« Előző « 4. oldal »  Következő »