2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A vállalkozások szeptember 1-jétõl már csak online pénztárgépet használhatnak, ami új irányt ad a pénztárgépes ellenõrzéseknek; jelenleg 163 700 kassza áll összeköttetésben az adóhatósággal – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI érdeklõdésére.

A munkáltatók idén is adhatnak iskolakezdési támogatást – ami több mint 30 ezer forintos anyagi segítséget jelent -, amelyet az alkalmazottak a közoktatásban tanuló gyermekek után kaphatják meg utalvány formájában – tájékoztatott csütörtökön Facebook oldalán a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

Az átállást elmulasztó céget akár egymillió forintig terjedõ bírsággal és 12 napra történõ bezárással is sújthatják.

Fél év alatt annyi csempészcigarettát foglaltak le a vám- és pénzügyõrök, mint tavaly egész évben.

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Észak- alföldi Regionális Vám– és Pénzügyõri Fõigazgatósága múlt héten 316 jogsértõ esetet tárt fel.

A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az errõl szóló döntést rögzítõ jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) – közölte az adóhatóság az MTI érdeklõdésére.

A kiadó ingatlanok csúcsszezonja augusztusra és szeptemberre esik, a lakáskiadás szabályait azonban kevesen ismerik; pedig sok kellemetlenséget megúszhatnak a felek, ha a bérbeadás körül minden papír rendben van – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban szeptemberben alkalmazható üzemanyagárakat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenõrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeirõl. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenõrzésen is megbukott – írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az interneten keresztül külföldrõl rendelt áruk fokozott ellenõrzésére hívta fel a figyelmet Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), mert a szellemi tulajdonjogot sértõ árut megsemmisítik.

Postázza az adóhatóság az adózói folyószámlákról szóló kivonatokat.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól – közölte a NAV hétfõn az MTI-vel.

Visszaszorulhatnak a dolgozók és munkáltatók széles körét érintõ adómentes utalványok és szigorúbb NAV ellenõrzésekre lehet számítani ezen juttatási forma kapcsán – értékeli a helyzetet Vizer József, az RSM DTM adómenedzsere blogbejegyzésében.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) július 21-tõl megkezdte a 2013-as folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítõk kiküldését, október végéig több mint másfél millióan kapnak értesítést az adóhivataltól.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban augusztusban alkalmazható üzemanyagárakat.

A hagyományos pénztárgépek július 1-je után is üzemeltethetõk, a pénztárgép-rendeletben meghatározott feltételek teljesítése mellett – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán.

Négy domain alatt fellelhetõ, engedély nélküli szerencsejáték szervezéssel érintett honlapot érintetõ elektronikus adat ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét elrendelõ határozat született június 25-ig – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) adószakmai sajtóirodája az MTI érdeklõdésére csütörtökön.

Az adóhatóság elektronikusan indíthat adóellenõrzéseket július elsejétõl, ezért minden vállalatnak és vállalkozásnak érdemes ellenõriznie, hogy a NAV számára adott nyilatkozata a cég elektronikus kapcsolattartására vonatkozóan mire terjed ki – hívja fel a figyelmet az RSM DTM Hungary Zrt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban júliusban alkalmazható üzemanyagárakat.

Több mint 16 ezer magyar állampolgár több ezer milliárdos külföldi bankszámlákon tartott vagyonáról lehet pontosabb képe a NAV-nak egy májusban elfogadott OECD-nyilatkozat révén; az adózási információk automatikus cseréjérõl szóló nyilatkozatot 47 ország, köztük Magyarország, Svájc, Ausztria, Luxemburg és több adóparadicsom is aláírta, így a jövõben az eddig rejtve maradt külföldi vagyonokról is adatokat kaphatnak az adóhatóságok - hívja fel a figyelmet a Ryan.

Több százezres NAV-bírságot kaphat a külföldön dolgozó, ha bejelentés nélkül itthon hagyott csapot-papot – errõl is szó volt a Napközben csütörtöki adásában.

Az is tipikus hiba, hogy az adózók az adószámukat felejtik el feltüntetni.

Külföldre költözéskor kevesen jelzik a hatóságoknak, hogy hamarosan máshol vállalnak munkát, lakcímükrõl pedig még kevesebben jelentkeznek ki. Pedig akár több százezer forintot is követelhet rajtunk a NAV.

Újabb fontos határidõre figyelmeztet az adóhatóság, a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozásoknak június 2-ig kell közzétenni számviteli beszámolójukat, a társaságiadó-alanyoknak pedig a tavalyi társaságiadó-kötelezettségükkel kell elszámolni.

« Előző « 5. oldal »  Következő »