2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A parlament elõtt a törvény, amelyben a kormány átírhatja az e-cigarettákra vonatkozó szabályokat. Az e-cigaretta támogatói szerint az eszköz segíthet leszokni a dohányzásról, és ártalmatlanabb a cigarettánál. Ellenzõi szerint viszont káros és kapudrog a dohányzáshoz. Ha az Országgyûlés elfogadja a tervezetet, az e-cigaretták bekerülnek a dohányboltokba, a szakkereskedések pedig lehúzhatják a rolót.

Jövõ májustól dohánytermékeket csak egységes, márkasemleges csomagolásban lehet forgalomba hozni az EU-ban. A logók lekerülnek a dobozokról, az egyetlen különbség az eltérõ cigaretták között a név és a dohánytípus lesz.

Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének mûködtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

A debreceni rendõrök a képeken látható ismeretlen tettesek azonosításában kérik a lakosság segítségét.

A jövõben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd ott az Országgyûlésnek hétfõn benyújtott törvényjavaslat szerint.

A jövõben rágógumit, mentolos cukorkát, tömegközlekedési jegyeket is árulhatnak a dohányboltok, és a vásárlók a mobiltelefonjuk egyenlegét is feltölthetik majd ott az Országgyûlésnek hétfõn benyújtott törvényjavaslat szerint.

Nem aranybánya a trafik2014-06-30 14:03:23

A tulajdonosok szerint a kiegészítõ termékek forgalmazása kompenzálja a veszteségeket.

Május 31-én már nem nyithatnak ki a nemzeti dohányboltok a benzinkutakon és azokban a bevásárlóközpontokban, amelyekben 2500 négyzetméternél nagyobb alapterületû üzlethelyiség mûködik egy tavaly novemberi kormányrendelet módosítása értelmében. A benzinkutakról mintegy 300 trafikosnak kell költöznie – közölte az MTI érdeklõdésére Suller György Attila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal vám- és jövedéki szóvivõje.

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló új nyilvános koncessziós pályázati kiírás, a pályázatokat június 10-én éjfélig lehet benyújtani – közölte az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság fiatalkorúak kiszolgálásának ellenõrzésére vonatkozó kiemelt vizsgálatok eredményeként eddig 142 nemzeti dohányboltban függesztették fel a forgalmazást, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. pedig 124 jogosultság visszavonását kezdeményezte - közölte az NDN Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Lehet-e kiskorú az eladó egy nemzeti dohányboltban? És a bolt elõtt ácsorgó szendvicsember?

Van, aki dacból is fenntartja a kisboltját, pedig amióta dohányt már nem árulhat, elfogytak a vevõk. A kisboltosok július óta a mindennapi megélhetésükért küzdenek, a trafikosok viszont elkezdték learatni a gyümölcsöt. A forgalmas utcákon nagyot lehet szakítani, de a kevésbé frekventált helyeken is jut a jóból.

Akár napi félmillió forintos forgalmat is elérhetnek a júliusban indult dohányboltok.

Út közben vagy és nem találod meg a hozzád legközelebb esõ trafikot, nemzeti dohányboltot? Most egy új, legrészletesebb információkkal rendelkezõ térképes alkalmazás segíthet ebben.

A hónap eleje óta kizárólag Nemzeti Dohányboltokban lehet cigarettát vásárolni, ami a dohányosok dolgát jócskán megnehezíti. Nem csoda, hogy temérdek rivális trafikkeresõ alkalmazás jelent meg Androidra és iOS-re is. A “trafik” és a “nemzeti dohánybolt” keresõszavakra megjelenõ magyar appokat próbáltuk ki. A programok esetében azt vizsgáltuk, hogy mennyire hatékonyan találják meg az üzleteket, praktikusan lehet-e velük szûkíteni a találatokat, tudnak-e más városban vagy kerületben keresni, elérhetõk-e idegennyelvû változatban turisták számára, illetve kínálnak-e nyitvatartási vagy kínálati információkat az üzletekrõl.

2013. július 1-jével több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílt meg, július 15-tõl pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon. Berettyóújfaluban 8 trafikban vásárolható dohánytermék.

Kevés a jó helyen lévõ, ideális méretû trafik, és eleve drágább a négyzetméter-arányos bérleti díjuk, de a trafiktender miatt még inkább felszaladhat az áruk.

Megindult a harc a nyertes dohányboltosok kegyeiért. A Tesco és a Shell már hirdet, de a többi hipermarket és olajcég is arra készül, hogy magához édesgesse a koncesszió gyõzteseit. Ezen is a trafikosok nyernek nagyot.

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

Illusztráció
írta Petneházi Attila - Hajdú-Bihar – Senki nem fog harminc kilométert autózni egy doboz cigarettáért – jósolja a bihari falu polgármestere.

1417 településen a kutyát sem érdekelt a nemzeti dohánybiznisz, ott új pályázatot írnak ki.

 

A bizonytalanba ugrik bele, aki a péntek éjféli határidõig nemzeti dohánybolt üzemeltetésére pályázik. Még a kormány szerint is szükség lenne néhány intézkedésre ahhoz, hogy jól mûködjenek a nyertes vállalkozások. Segítõ ötletük azonban a piaci szereplõk szerint megemelné a cigarettaárakat, és erõsítené a feketebizniszt - ráadásul az Európai Unió a netes dohánykereskedelem könnyítésére készül. A dohányipar szerint a két ügy külön-külön is bedöntheti a boltokat.

Alkoholt, üdítõt és újságot is árulhatnak az állami dohányboltokban.

 

« 1. oldal »