2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Forráskimerülés miatt szünetel a mosógépcsere-pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A mosógépcsere-pályázatokat július 13-án határozatlan idõre felfüggesztik. A régióban július 14-én, kedden 10 óráig lehet még pályázatot beadni.

Július elsejétõl lehet pályázni az államilag támogatott mosógépcsere-programra. Az Otthon melege program ötödik alprogramja keretében akár 45 ezer forint vissza nem térítendõ támogatást is lehet nyerni.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) megbízásából újabb hat helyszínen alakítanak át balesetveszélyes csomópontokat; a projekt elsõ köre ugyancsak hat helyen javítja a közlekedésbiztonságot – közölte a fejlesztési tárca csütörtökön.

Meghosszabbította május 30-ig a gépvásárlási határidõt a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az Otthon melege program háztartási nagygép-csere alprogramjában – közölte a tárca csütörtökön az MTI-vel.

Már 27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére tavaly szeptemberben meghirdetett Otthon Melege Programban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Infokommunikációs fejlesztési csomaggal bõvül a szociális alapellátást kiegészítõ Segítõ kezek program, amelyhez mára mintegy 155 önkormányzat csatlakozott országszerte – mondta Jeneiné Rubovszky Csilla, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) idõsek szociális alapszolgáltatásainak infokommunikációs fejlesztéséért felelõs miniszteri biztosa az MTI érdeklõdésére.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal (NFH) együttmûködve elvégezte a szén-monoxid-mérõk országos ellenõrzését, a termékek csaknem harmada biztonságos - tájékoztatta a tárca pénteken az MTI-t.

Még több idõ jut a nyílászárócserére, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a támogatott projektek zavartalan, problémamentes megvalósítása és az elszámolás határidõn belüli benyújtása érdekében módosítja, meghosszabbítja a beruházások befejezésének és a pénzügyi elszámolás határidejét.

A felsõoktatásban résztvevõ diákok február 17-étõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden az MTI-vel.

A hétvégén 15 812 pályázó kaphatta meg az Otthon Melege Program keretében meghirdetett háztartási nagygépek energiamegtakarítást eredményezõ cseréjére vonatkozó támogatói okiratot - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

Megjelent és február elsejével hatályba lép az e-matricás útdíjszedési rendszer végleges kereteit rögzítõ rendeletmódosítás - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön.

Térképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek.

A közoktatásban résztvevõ diákok december 4-tõl otthon is ingyenesen használhatják a Microsoft Office szoftvert – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a pályázatok beadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így még többen pályázhatnak hûtõ- és fagyasztócserére – közölte az NFM kedden az MTIvel.

Kazán- és nyílászárócsere akár 650 000 Ft állami támogatással?

Megjelent a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minõségû homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfõtõl elérhetõ a kormányzati honlapon (www.kormany.hu), a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu), és a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) oldalon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Megjelent a lakossági fûtésrendszer korszerûsítésére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfõtõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Hétfõtõl Budapest mellett három nagyvárosban, Debrecenben, Gyõrött és Szegeden ellenõrzik az autók környezetvédelmi állapotát – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) vasárnap az MTI-vel.

A kormány döntése alapján 57 önkormányzat jut ingyenesen 104 ingatlanhoz, amelyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a hatékonyságjavító intézkedési lehetõségek feltárása céljából elvégzi a felügyelete alá tartozó állami tulajdonú gazdasági társaságok teljes átvilágítását, ez a tervek szerint nyár végéig tart - közölte a tárca.

Cáfolja a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az EME Zrt. mobilparkolással kapcsolatos állítását; az MTI kérdésére a tárca megerõsítette, hogy azok a viszonteladók, akik nem szerzõdtek a Nemzeti Mobilfizetési Zrt.-vel, nem nyújthatnak mobilparkolási szolgáltatást július 1-tõl, közéjük tartozik az EME Zrt. is.

Mondvacsinált okokra és problémákra vezethetõ vissza, hogy szinte minden jelentõs forrást befagyasztott – a jelenleg futó tizenöt programból tizenhármat felfüggesztett – hazánk esetében az unió végrehajtó testülete, a brüsszeli Európai Bizottság. Csepreghy Nándorral, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkárával Szabó Anna beszélgetett.

Folytatódik a rezsicsökkentés: a következõ, 10 százalékos rezsicsökkentést mindenképpen meglépi a kormány - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter Budapesten, a tárca elmúlt három évét összegzõ sajtótájékoztatón.

Mentesülhet az élõ állat és a mezõgazdasági termény szállítása az e-útdíj megfizetése alól.

« 1. oldal »  Következő »