2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Aki nyaral, többet költ2015-07-30 13:17:01

Nyaralásra idén többet költenek a magyar családok, és aki megteheti, hogy elmegy otthonról, hosszabb idõt marad távol. Õk viszont elég kevesen vannak.

Ha megfogadjuk Pályi Zsófi fotós tanácsait, tökéletes képeken örökíthetjük meg a nyár legfontosabb pillanatait egy mobiltelefonnal is.

Alig nyaralnak a magyarok2015-07-27 12:10:02

Utasbiztosításokról kérdezõsködött egy cég, de a felmérésbõl az derült ki, hogy sokan ki sem teszik a lábukat otthonról. Az ok a pénzhiány.


Forrás: OrigoHa valamit nagyon-nagyon tudunk várni, az a nyári szabadság. A felfokozott várakozáshoz gyakran túlzott elvárások is párosulnak – például hogy az a hét, tíz vagy tizennégy nap töltsön fel annyi energiával, amennyivel „kihúzzuk” a következõ hosszabb szabadságunkig. Ezzel szemben ma már kutatási eredmények igazolják, hogy a lakóhelyünktõl távol eltöltött hosszú vakáció önmagában csak rövid ideig nyújt gyógyírt a mindennapok sokhónapnyi nyûge ellen. Az, hogy tartósan jól érezzük magunkat a bõrünkben, sokkal inkább a hétköznapok stresszkezelésén és a munkához való viszonyunkon múlik. De vajon mégis mi a pihentetõbb: egyben két hét vízpart és napfény vagy többször rövidebb ideig tartó kikapcsolódás? Meddig tarthat ki a feltöltõdés és mitõl száll el olyan gyorsan a jótékony hatása? Hogyan nyaraljunk hatékonyan?


Hangos, slampos és szendvicsen él – ilyen a magyar turista?


Itt a nyár és vele együtt a vakáció szezonja is. Ha autóval indulunk neki az országnak, világnak, akkor ezeket mindenképpen érdemes ellenõrizni.

Prof. dr. Bagdy Emõke: alapszabály – nyaralni muszáj!

Kis spórolással legfeljebb egy hetet tölt pihenéssel az átlagos magyar fiatal – derül ki a K&H pályakezdõk körében végzett felmérésébõl, amelynek eredményét pénteken jutatták el az MTI-nek.

A hazai internetezõk körében végzett felmérés tanúsága szerint a lakosság mindössze 46 százaléka tervez üdülést idén, a vakációzók 79 százaléka júliusban vagy augusztusban utazik el, és átlagosan nyolc napot szán pihenésre – derül ki a Budapest Bank szerdán közölt felmérésébõl.

Százhúsz hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetû gyermek nyaralhat Balatonkenesén július 19-e és 24-e között a Bhim Rao egyesület három tanodai programja jóvoltából.

Sokan határátlépésre jogosító okmányok nélkül indulnak nyaralni Horvátországba, pedig a határellenõrzés a tavalyi uniós csatlakozás után sem szûnt meg.

Sokan választanak külföldi úti célt ha nyaralni mennek, de csak kevesen vannak tisztában az adott országra jellemzõ szokásokkal, kultúrával, életmóddal, nem beszélve az egészségügyi veszélyekrõl és a vámszabályokról. Mindezekrõl még az utazás elõtt érdemes tájékozódni a külföldre utazó magyaroknak, különben számos kellemetlen „élményben” lehet részük.

A második legnépszerûbb település Hajdúszoboszló.

Ellophatják, megtörhetik2014-07-01 13:25:27

Hogyan nem lesz az autós honfitársaink számára rémálom a horvát nyaralás?

A külföldi nyaralás elõtti felkészülés fontosságára hívta fel a figyelmet a külügyi szóvivõ. Nagy Anna kiemelte: az utazás elõtt gondoskodni kell a megfelelõ úti okmányokról, utasbiztosításról, és tanácsos a magyar külképviseletek elérhetõségeirõl is tájékozódni.

A magyar nyugdíjasok mindössze ötödakkora összeget költenek üdülésre, mint az európai átlag – derül ki a CIG Pannónia életbiztosító legfrissebb, hazai és nemzetközi statisztikákat feldolgozó elemzésébõl.

Más szabályok vonatkoznak ugyanis az Európai Unióból, és más az Unión kívüli országokból érkezõkre. Sokan pedig azt felejtik el, hogy határátlépéshez a kisgyerekeknek is kell útlevél vagy személyi igazolvány.

Június 13-án kezdõdik a nyári szünet, sokan épp emiatt már elkezdték tervezni nyaralásukat. Van néhány kérdés, amit mindenkinek fel kell tennie - talán még idõben mutatjuk a válaszokat is.

Az Európai Bizottság a nyaralási szezon kezdete elõtt listát állított össze olyan tanácsokból, amelyekkel segíteni akar a több millió útra kelõ európai polgárnak.

Az üdülési jogok megvásárlásának veszélyeirõl, buktatóiról nyilatkozott a Napközben keddi adásában Kathy Attila, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság munkatársa.

Az idei évben is jól pörögtek a kuponos, bónuszos utazások. A piac legnagyobb szereplõi elmondták, hogy sikerrel zárták az idei szezont, minden eddiginél többen választották az akciós utakat.

 

Szinte még alig indult el a strandszezon, máris megjelentek a vízpartok trükkös (pontosabban nem is annyira trükkös) tolvajai: a Balatonnál a rendõrség már a napokban fogott el olyan tolvajokat, akik a vízparton dolgoztak. Érdemes tehát résen lenni, és vigyázni értékeinkre: mutatjuk, hogy lehet megelõzni a strandos lopásokat.

 

A kuponos utazásokat támadják a fogyasztóvédõk. A Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint gyakori, hogy az utazók a több tízezer forintért megvásárolt kupont késõbb nem tudják beváltani-felhasználni, ráadásul van olyan kuponos cég, amely minden felelõsséget elhárít ilyenkor, azaz a vásárló bottal ütheti a pénze nyomát.

Válasszuk a hazait2010-07-19 09:17:41

Azt hiszem nem tévedek, egyre többen vagyunk, akik osztunk-szorzunk, majd úgy döntünk, idén nemcsak a számolást, de a nyaralást is fejben csináljuk, legalábbis a külföldit. Fabók Ágnes jegyzete

« 1. oldal »  Következő »