2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Úgy tûnhet, komoly bajban van a Fidesz, mivel az Országgyûlés két legerõsebb ellenzéki frakciója egységesen sorakozott föl a legújabb népszavazási kezdeményezés mellett. A kormánypártoknak azért mégsem kell annyira izgulniuk, mivel a pártok közvetlenül nem kapcsolódnak be a férfiak korkedvezményes nyugdíjazása melletti aláírásgyûjtésbe. Sikeres referendum esetén 100-150 milliárd forinttal nõhet a büdzsé kiadása.

A nyugdíjvagyon 60 százaléka lett az eredeti, adósságcsökkentõ célra fordítva, 10,7 százaléka még rendelkezésre áll, 9 százaléka pedig a jelen állás szerint az elszenvedett veszteséget jelenti.

Elõfordulhat, hogy végelszámolással megszûnik az OTP Magánnyugdíjpénztár. Az anyabank nem akarja tovább finanszírozni a költségeket - írja a hétfõi Népszabadság.

Budapest, 2011. október 17., hétfõ (MTI) – A jövõ év elsõ napjától szolgálati járandóságot kapnak azok, akik 1955-ben vagy azt követõen születtek és a fegyveres szolgálat alapján szolgálati nyugdíjban részesülnek, noha még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt – ezt tartalmazza egyebek mellett a korhatár elõtti nyugdíjakról és járandóságokról szóló törvényjavaslat, amelyet Réthelyi Miklós nemzeti erõforrás miniszter terjesztett a parlament elé.

« 1. oldal »