2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) aláírta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal (Klik) pénteken a mintegy 123 ezer pedagógust és más foglalkoztatottat, összesen mintegy 150 ezer embert érintõ kollektív szerzõdést.

Pluszpénz illeti meg a pedagógusokat, ha a kötött munkaidõn, vagyis heti 32 órán felül benn kell maradniuk a munkahelyükön - írja a Magyar Nemzet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és a Pedagógusok Szakszervezete által pénteken megkötött, s a lap birtokába került ágazati kollektív szerzõdésre hivatkozva.

A köznevelési törvény módosítását kezdeményezte a kereszténydemokrata Michl József, aki a parlament honlapján pénteken közzétett indítványában foglalkozik az egyházi és magán köznevelési intézményben foglalkoztatott pedagógusok rendkívüli munkavégzésének díjazásával, és lehetõvé tenné, hogy a miniszter döntsön a köznevelési intézmény nevérõl.

Beiskolázott munkaerõ2013-11-20 09:08:13

Nyolc órás munkáért és oktatásért 49 ezer forint a fizetés.

Cukorbetegek oktatása2013-11-13 07:37:17

A berettyóújfalui Élet Diabétesszel Egészségesen Sokáig /ÉDES/ Egyesület Bíró Antalné egyesületi elnök vezetésével néhány éve mûködik, kb 50 fõs tagsággal.

Nemes célt szolgált azzal, hogy az utókornak összegyûjtötte és megörökítette Földes írott és képes emlékeit, példát adva a ma nemzedékének arra, hogyan kell õrizni a múltat, munkálkodni a jelenért és a jövõért.

Nem nézik mikor telik le2013-10-20 20:54:14

Hadházon kettõ, Biharkeresztesen négy, a többi iskolában három év alatt tervezik a szolgálat teljesítését.

A Pedagógusok Szakszervezete szerint három héttel iskolakezdés után is még kaotikus állapotok vannak az iskolákban a köznevelési törvény tanévkezdéskor életbe lépõ több változása miatt.

Drágul és sárgul a taxi, drágább tanfolyamokat hoz az õsz, változik a gyógyszerfelírási, lassan elindul az online pénztárgépe cseréje, s nehezebb lesz az orvhalások élete. Így változik az életünk vasárnaptól.
Illusztráció - Nyilvánosságra hozzák a pótfelvételi ponthatárokat
Budapest, 2013. augusztus 29., csütörtök (MTI) – Ma hirdetik ki a felsõoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu-n. Ekkor dõl el, hogy a 8131 pótfelvételizõ közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

 

Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – Már egy hét sincs hátra a nyári szünetbõl, szeptember 2-án a köznevelési intézményekben megkezdõdik a tanítás. Az idei köznevelési tanévnyitót szeptember 1-jén, vasárnap a Debreceni Református Kollégiumban tartják.
Illusztráció
Hajdú-Bihar – Komádiban tankönyvellátás szempontjából gördülékenyen indul a tanév.

Ennyibe kerül az ingyenes oktatás: szülõkkel beszélgettünk, mennyibe kerül-került Pécsett egy kisdiák beiskolázása. Egy biztos: nem árt tartalékolni az ilyen vészterhes idõkre, mondjuk egy komplett fizetést.

Sokan cserélnének a pedagógus szakszervezetekkel, hiszen egy 34 százalékos alapbéremelés körül kell vitatkozni - mondta a miniszter.

Õsztõl rá sem ismerünk az OKJ-rendszerre: átalakulnak vagy akár megszûnnek tanfolyamok, emelkedik a tandíj, és hosszabb lesz a képzési idõ is.

 

Határon túli magyarok, alkotmányosság és EU is szerepel a feladatsorban.

 

Országszerte rendben megkezdõdtek a matematikaérettségik a középiskolákban kedd reggel - közölte az Oktatási Hivatal. A maturálókat azonban hidegzuhanyként érhette a feladatlap.

 

Országosan nyolcezerrel több gyerek beiratkozása várható a következõ általános iskolai tanévre, mint korábban - mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke.

Az utóbbi két és fél évben sikerült átszervezni Magyarországot, a kormány egyik legnagyobb tette az oktatás átalakítása volt - mondta Orbán Viktor vasárnap, egyúttal azt ígérte, hogy a magas törlesztõrészlettel küzdõ, becsapott devizahiteleseknek újabb segítséget fog nyújtani a kormány.

Aki a jövõbe tekint, annak sokat kell az oktatásba fektetnie – kezdte sajtó-tájékoztatóját Ökrös Zoltán fõjegyzõ a városházán, ahol köszöntötte az intézmények vezetõi abból az alkalomból, hogy közel 82 millió forint értékben informatikai infrastruktúra fejlesztésére nyert pályázatot az önkormányzat.
A közelmúltban harminchét millió forintot nyert a csökmõi önkormányzat a TÁMOP - 3.1.4. /08/ 2-2009-0137 �Kompetencia alapú oktatás, egyenlõ hozzáférés - Innovatív intézményekben címû pályázaton, amit a Bocskai István Általános Iskola és Óvoda együttmûködésével nyújtott be.
Nyáron is iskola?2009-07-03 17:59:58
A 12 évfolyamos iskolákban csak hetediktõl legyenek tantárgyak, addig az alapkészségeket fejesszék az iskolákban - egy errõl szóló törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyûlésnek Magyar Bálint volt oktatási miniszter. Magyar azt is javasolja, hogy 2010-tõl ne lehessen nyolcosztályos gimnáziumi osztályt indítani, ezek ugyanis lefölözik a jobb teljesítményû diákokat.
Valamivel könnyebb lesz a dolga azoknak a tizenéveseknek, akik középiskolákba jelentkeznek. Elegendõ lesz egy központi írásbelit megírni, míg a hat és nyolc évfolyamos intézményekbe pályázóknak nem kell szóban vizsgázniuk.

Debrecen, Komádi -

A múlt tanévben 19 diákjuk nem látogatta rendszeresen a tanórákat, emiatt magántanulóként vizsgát kellett tenniük. Erre 15-en mentek el, s egy-két kivétellel meg is feleltek.
« Előző « 5. oldal »  Következő »