2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az új családi otthonteremtési kedvezmény, azaz a csok néhány tizeddel a gazdasági növekedésre is jótékony hatással lehet elemzõk szerint. A Concorde Értékpapírnál 2016-ra körülbelül 2 százalékos növekedést és a mostaninál erõsebb forintot várnak.

Újabb tévhitet döntenének meg a tudósok, rehabilitálnák a zsírt és a vajat. A sütéshez használt növényi olajokból szerintük olyan mérgezõ anyagok szabadulnak fel, amelyek rákos és egyéb komoly megbetegedésekhez köthetõk.

Zuhannak az élelmiszerárak2015-09-10 20:53:26

Augusztusban szinte az összes alapvetõ élelmiszer-alapanyag olcsóbb lett a világpiacon, így a FAO élelmiszerár-indexe a júliushoz képest mért 5,2 százalékos csökkenéssel az elmúlt hét év csaknem legnagyobb esését produkálta - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezõgazdasági Szervezete.

A hibridek hódíthatnak2015-04-27 08:50:17

További piacokat hódíthatnak maguknak a magas olajsavtartalmú napraforgóhibridek, mert világszerte növekszik az igény az ilyen növényekbõl nyert olajok iránt.

Emelte bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolajé nem változott.

A második fél évben a dollár erõsödése erõteljesen lenyomta az olajárakat.

 

 

 

A skót befordul autójával a benzinkútra, és azt kérdi a segítségét felajánló kútkezelõtõl: mondja csak fiam, mennyibe kerül maguknál egy csöpp benzin? Semmibe! Akkor legyen olyan kedves, és csöpögtesse tele a kocsim tartályát..!Petneházi Attila jegyzete.

Mintegy 30 millió liter olajat forgalmazott jövedéki adó és áfa megfizetése nélkül az elmúlt két évben egy bûnszervezet, amelynek eddig kilenc tagját helyezte elõzetes letartóztatásba a bíróság – jelentették be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sajtótájékoztatóján szerdán, Debrecenben.

Megrakodták az elsõ olajszállító hajót az arktiszi Pecsora-öbölben mûködõ Prirazlomnaja nevû orosz kõolajfúró toronynál - jelentették be Moszkvában.

Lapunk értesülései szerint jelentõsen drágulnak az üzemanyagok péntektõl. A benzin a hét utolsó munkanapjától négy, a gázolaj pedig 7 forinttal kerül többe, mint eddig. Ennek megfelelõen számításaink szerint a benzinért 427, a gázolajért 435 forintot kérhetnek átlagosan literenként a kutaknál.

A mexikói elnök, Enrique Pena Nieto tegnap bejelentette, hogy országa megnyitja olajpiacát a nemzetközi cégek elõtt. A lépés komoly társadalmi vitát gerjeszt a közép-amerikai országban, hiszen a külföldi olajvállalatok 1938-as kiûzésérõl mind a mai napig nemzeti ünnepnappal emlékeznek meg Mexikóban. A piacnyitásra az évek óta csökkenõ kitermelés miatt kényszerült az ország kormánya. Az elemzõk szerint az eddig bejelentett intézkedések bár megteremtik a nemzetközi cégek számára a mexikói szénhidrogén-termelésbe történõ belépés lehetõségét, üzletileg lehet, hogy mégsem lesznek eléggé kecsegtetõk.

Csökkenhet az olaj ára2013-01-28 09:23:54

A gyengélkedés jelei fedezhetõk fel az olaj árfolyamában.

Budapest, 2011. december 4., vasárnap (MTI) – A nyersolaj ára 3,3 százalékkal emelkedett, miközben a forint 4,8 százalékkal erõsödött a dollárhoz képest egy hét alatt péntek késõ estig.

Csökkent az olaj ára2011-11-20 16:06:58

A nyersolaj ára csökkent, miközben a forint erõsödött a dollárhoz képest egy hét alatt péntek késõ estig.

Meg fogja fizettetni a kormány a BP-vel a Mexikói-öböl olajkatasztrófájának kárát - közölte kedd esti, televíziós beszédében az amerikai elnök.
Ezúttal víz alatt, vegyszer befecskendezésével próbálják semlegesíteni a tengerbe szivárgó kõolajat a Mexikói-öbölnél, ahol 3 hete omlott le egy fúrótorony.
Váratlanul visszavonta támogatását a kaliforniai partok mentén tervezett olajfúrásoktól az állam kormányzója, Arnold Schwarzenegger, aki a Mexikói-öbölben történt környezeti katasztrófával indokolta döntését.
Csökkent a természeti katasztrófa veszélye az ausztráliai Nagy-korallzátonynál, amelynek közelében a hétvégén megfeneklett egy kínai teherhajó.
Veszélyben a Nagy-korallzátony! Az Ausztrália északkeleti részénél található természetvédelmi terület közelében megfeneklett egy kínai teherhajó, amelybõl olaj folyik a vízbe.
« 1. oldal »