2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes belföldi szállásdíj-bevétel felét az online szállásközvetítõk generálják, ami jelentõsen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10 százalékos növekedéséhez.

A magyar internetezõ lakosság 40 százaléka vásárol magyar, illetve 16 százaléka külföldi oldalról, 2014-ben ez az arány még csak 32 százalék, illetve 12 százalék volt, összevonva a hazai netezõk 42 százaléka szokott online vásárolni - derül ki a Gemius üzleti tanácsadó cég hétfõn közzétett felmérésébõl.

A cél, hogy a lehetõség szerint minél több információval, ismeretanyaggal szolgálják ki az ügyfeleket.

Ma indul az online árukövetési rendszer; január elsejétõl minden vállalkozásnak a közúti szállításhoz kapcsolódó adatokat egy központi elektronikus rendszerben kell rögzítenie még a fuvarozás megkezdése elõtt.

Engedélyt még nem is lehet kapni, de január másodikától blokkolhatják az engedély nélkül mûködõ online szerencsejáték oldalakat. Egyelõre nincs jogszabály, amelyhez igazodva a cégek valóban be tudnának jelentkezni a legális magyar mûködéshez, írta hétfõi cikkében a Népszabadság.

Jövõre is életben hagyják az online pénztárgépekhez igényelhetõ támogatást, az adatkapcsolatnál pedig hatósági árat vezetnek be.

« 1. oldal »