2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Megújult tartalommal és megnövelt keretösszeggel indítja útjára a társasházak és lakásszövetkezetek korszerûsítését támogató idei pályázatát az OTP Bank. Február 22-étõl a résztvevõk három kategóriában összesen 10 millió forintos vissza nem térítendõ támogatási keretösszegre jelentkezhetnek. Van továbbá képzési lehetõség, folyóirat- és szoftver-elõfizetés, valamint szakmai tanácsadási szolgáltatás. Speciális eszköz ez a társasházaknak, amellyel olyan kisebb beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyekre az állami és uniós pályázatok nem nyújtanak megoldást.

A nyugalmas ingatlanpiacot szétcsapta a csok. Még a panellakások ára is 5-7 százalékkal drágult december óta. Az albérletlufi kipukkadt, már nem emelkednek tovább az albérletárak. A Kika megemelte dolgozói bérét, hogy ne menjenek el, az IKEA pedig megmutatta a 2017-ben átadandó új áruháza látványterveit. Az OTP új bankot vett, Zuckerbergrõl, a Facebook alapítójáról pedig kiderült, hogy már a világ negyedik leggazdagabbja. Ibolya Tibor fõvárosi fõügyész ismertette a Quaestor-ügy 1548 oldalas vádiratának lényegét. Kiderült, hogy akár 25 évre is leültethetik Tarsoly Csabát a Quaestor-vezért.

A saját, nyugdíj elõtti havi keresetének 83 százalékával lenne maradéktalanul elégedett nyugdíjjáradékként a magyarok többsége – derült ki az OTP Öngondoskodási Indexébõl. A legtöbben viszont nem számítanak arra, hogy ennyi nyugdíjuk lesz.

Nem ezt várták az OTP-tõl2015-11-15 11:48:40

Bár a várakozásoknál erõsebb harmadik negyedéves egyszeri tételektõl tisztított adózott eredményt közölt az OTP péntek reggel, de egy váratlan korrekciós tétel veszteségbe taszította a korrigált adózott eredményt és a negyedik negyedévben újabb ukrán leírás várható.

Jelentõsen megemelte az OTP részvényekre vonatkozó célárat a JP Morgan befektetési bank.



A cégeknek visszaküldik azt a pénzt, amit az alkalmazottak nem költöttek el május végéig a Szép kártyákról. A pontos összeg még nem ismert, de elérheti akár az 1 milliárd forintot is. Felmerült, hogy a cégeknek az lenne a legegyszerûbb, ha eladományoznák ezt a pénzt.

Átmenetileg lassult az OTPdirekt web-fizetési rendszer hétfõ reggel, a mûködést helyreállították – közölte az OTP Bank az MTI érdeklõdésére.

Jelentõsen nõtt az OTP Széchenyi pihenõkártyára (SZÉP-kártya) feltöltött összeg, az idén, az elsõ negyedévben 19 milliárd forintot, a tavalyinál 22 százalékkal többet utaltak a munkáltatók mintegy 860 ezer kártyára – közölte az OTP Bankcsoport pénteken az MTI-vel.

Március 24-re halasztotta a másodfokú, jogerõs határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. forinthiteles perében a Fõvárosi Ítélõtábla kedden Budapesten.

Az OTP Bank elkezdte a most is élõ szerzõdéssel rendelkezõ ügyfelek számára a devizahitelekkel kapcsolatos jóváírásokat, elsõ hullámban mintegy 100 milliárd forintos nagyságrendben, a jóváírásokat a következõ hetekben folytatja a bank - mondta Kovács Antal, a hitelintézet vezérigazgató-helyettese az MTI-nek, hétfõn.

A Kúria hatályában fenntartotta a másodfokú bíróság azon ítéletét, amelyben az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank keresetét teljes egészében elutasította - közölte az OTP Bank Nyrt. csütörtökön a Budapesti Értéktõzsde honlapján.

Az OTP Bank és a K&H Bank március-április folyamán küldi ki érintett ügyfeleinek az elszámoló leveleket, és mindkét pénzintézet folyamatosan készül a várhatóan megnövekedõ igények kiszolgálására.

Elsõ fokon részlegesen pert nyert az OTP Lakástakarék Zrt. a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

A Fõvárosi Törvényszék hétfõn kihirdetett elsõfokú ítéletében elutasította az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank kereseti kérelmét, amelyben a pénzintézet forintalapú hitelszerzõdéseinek tisztességességét kívánta bizonyítani.

Február 9-re halasztotta el az ítélet kihirdetését pénteken a Fõvárosi Törvényszék a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank által az állam ellen indított perben.

A vissza nem térítendõ lakáscélú hiteltámogatás és a SZÉP-kártya lehetnek az idei év meghatározó cafeteria-elemei, az OTP Bank kutatása szerint minden harmadik magyar munkavállalót érinthet a lakáscélú támogatás - mondta Kovács Antal, a pénzintézet vezérigazgató-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

Másodfokon is elutasította a bíróság az OTP Bank Nyrt., az OTP Jelzálogbank Zrt. és az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahitel-szerzõdések ügyében a magyar állammal szemben benyújtott kereseteit csütörtökön.

December 12-re halasztotta az elsõfokú határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahiteles perében a Fõvárosi Törvényszék pénteken Budapesten.

Felfüggesztette az OTP Bank és az OTP Jelzálogbank magyar állam elleni keresetének együttes tárgyalását a Fõvárosi Törvényszék pénteken és – elfogadva a hitelintézet javaslatát – az Alkotmánybíróság elé terjeszti az ügyet.

Jelentõsen növelné az OTP Bank várható és potenciálisan felmerülõ veszteségét a Magyar Nemzeti Bank (MNB) módszertani útmutatásának esetleges alkalmazása a devizaalapú fogyasztói kölcsönszerzõdések árfolyamrés semmissége miatti átszámításáról - jelentette be a hitelintézet a BÉT honlapján.

Az OTP csoport és tagjai - az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Lakástakarék - élni fog a devizahiteles törvény adta perlési joggal a hitelszerzõdéseik tisztességtelenségének vélelme ellen, és mérlegeli, hogy a törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybírósághoz fordul.

Az OTP csoport és tagjai - az OTP Bank, az OTP Jelzálogbank, a Merkantil Bank és az OTP Lakástakarék - élni fog a devizahiteles törvény adta perlési joggal a hitelszerzõdéseik tisztességtelenségének vélelme ellen, és mérlegeli, hogy a törvénnyel kapcsolatban az Alkotmánybírósághoz fordul.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy az OTP Bank a hitelkártyákkal kapcsolatos kamatmentes fizetésrõl szóló tájékoztatásával megtévesztette a fogyasztókat, és ezért 38 millió forint bírságot szabott ki a bankra – közölte a versenyhatóság szerdán az MTI-vel.

Érvénytelenek az árfolyamrésre vonatkozó szerzõdéses rendelkezések Kásler Árpád devizahitele-ügyében. Ezt mondta ki ma délelõtt a Kúria. Az ítélet azt jelenti: nem volt jogszerû az, hogy a bank mindig - vagyis folyósításkor és törlesztéskor is - az adósnak kedvezõtlen árfolyamon számolt a devizahitel esetében. Szintén a Kúriának kell eldöntenie, hogy a bank világosan és érthetõen elmagyarázta-e szerzõdéskötéskor, hogy mit is jelent az árfolyamrés. A Kúria várhatóan június 16-án hoz jogegységi döntést több, devizahitellel kapcsolatos kérdésben.

A magyarországi kedvezõ gazdasági folyamatok - a bruttó hazai termék, az ipari termelés és a beruházások növekedése - pozitívan hat a bankszektorra mind a hitelkereslet, mind a portfólió minõségének alakulása szempontjából - mondta Bencsik László, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese pénteken Budapesten a bankcsoport elsõ negyedéves eredményeit értékelõ sajtótájékoztatón.

« 1. oldal »  Következő »