2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megújult tartalommal és megnövelt keretösszeggel indítja útjára a társasházak és lakásszövetkezetek korszerûsítését támogató idei pályázatát az OTP Bank. Február 22-étõl a résztvevõk három kategóriában összesen 10 millió forintos vissza nem térítendõ támogatási keretösszegre jelentkezhetnek. Van továbbá képzési lehetõség, folyóirat- és szoftver-elõfizetés, valamint szakmai tanácsadási szolgáltatás. Speciális eszköz ez a társasházaknak, amellyel olyan kisebb beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyekre az állami és uniós pályázatok nem nyújtanak megoldást.

Nyolc területre kötötte meg a szerzõdést a 2015 áprilisában közzétett bányászati koncessziós pályázatokon jogosultságot nyert négy céggel a nemzeti fejlesztési miniszter – tájékoztatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfõn az MTI-t azzal, hogy már valamennyi cég aláírta a koncessziós szerzõdést.

Ismét megnyíltak a pályázatok az Erzsébet-program keretében. Nyugdíjasok fürdõbelépõkre és szálláshelyekre pályázhatnak.

Most készül a családi házak komplex energetikai korszerûsítését lehetõvé tevõ pályázatcsomag, a tulajdonosok várhatóan augusztustól pályázhatnak hitelre – válaszolta Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára Tóth Bertalan MSZP-s országgyûlési képviselõ írásbeli kérdésére.

Három új pályázatot írtak ki a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, amelyekkel együtt eddig összesen 234 milliárd forint értékben 14 pályázati felhívás jelent meg a programban - tájékoztatott Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára.

Az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés és az ökológiai gazdálkodásra történõ áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása címmel jelentek a felhívások. Az aktív mezõgazdasági termelõk pályázhatnak.

A magyar mezõgazdaságban az állattenyésztési ágazat fejlesztésére 150 milliárd forintot fordítanak a 2014-2020 közötti idõszakban, ennek körülbelül felét az EU állja.

Forráskimerülés miatt szünetel a mosógépcsere-pályázatok benyújtása a dél-alföldi régióban, közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A mosógépcsere-pályázatokat július 13-án határozatlan idõre felfüggesztik. A régióban július 14-én, kedden 10 óráig lehet még pályázatot beadni.

A Budapest 2024-es olimpiai pályázatához készült megvalósíthatósági tanulmány szerint az egyik legfontosabb cél, hogy az olimpia miatt épülõ létesítmények a játékok után is gazdaságilag fenntarthatók legyenek. A csõd szélén táncoló Görögországnak ez nem sikerült, és egyetlen évtized alatt elkótyavetyélték az athéni olimpiára felhúzott létesítmények egy részét. A hatástanulmány készítésében is részt vevõ Bienerth Gusztáv szerint Budapest esélyei jelentõsen nõttek az utóbbi években. A tervezett helyszínek között feltûnik a Quaestor egyik telke is.

Megújult a település Teleház épülete egy sikeres pályázatnak köszönhetõen.

Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének mûködtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén.

Megjelent a nyári gyermekétkeztetés biztosítására kiírt pályázat – közölte az Emberi Erõforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön az MTI-vel.

Az Otthon melege program társasház-felújítási alprogramjában április 30-tól lehet pályázni az 5-60 lakásos társasházak energiahatékonysági támogatására – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Általános- és középiskolás diákok részére hirdet rajzpályázatot a Hajdú-Bihar Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház.

A gyermekétkeztetés körülményeinek és feltételeinek javítását célzó fejlesztések támogatására egymilliárd forint keretösszegû pályázatot írt ki a kormány az önkormányzatok számára – jelentette be az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési támogatásra ír ki új pályázatokat a Lázár János vezette Miniszterelnökség.

Összesen 35 milliárd forint vidékfejlesztési forrásra lehet pályázni a 2007-2013 között még fel nem használt keret terhére, így Magyarország várhatóan 100 százalékosan felhasználhatja az elõzõ uniós költségvetési ciklusban e területen rendelkezésre álló forrásokat – közölte a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelõs államtitkára hétfõn Budapesten sajtótájékoztatón.

Negyven önkormányzat ajánlott fel telket új börtön építésére, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán (BVOP)megkezdték a pályázatok értékelését – tájékoztatta a BVOP hétfõn az MTI-t.

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé barnakõszén feltárására és kitermelésére a Dubicsány I. bányatelek területén, valamint szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Battonya-Pusztaföldvár Észak, Berettyóújfalu, Dány, Lakócsa, Mogyoród, Nagykáta, Ócsa, Püspökladány és Sellye területeken – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

Már 27 ezer pályázó támogatásáról döntöttek az elavult háztartási gépek, kazánok és nyílászárók cseréjére tavaly szeptemberben meghirdetett Otthon Melege Programban – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) csütörtökön az MTI-vel.

A Föld Napjáig, április 22-ig meghosszabbította a Kerékpárosbarát Munkahely és Kerékpárosbarát Település pályázat jelentkezési határidejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) – derül ki a tárca és a Kerékpáros Magyarországért Szövetség szerdai közleményébõl.

Az Otthon melege programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerûsítésére – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára a Construma ÖkoCity 2015 interaktív kiállítás megnyitóját követõen szerdán az MTI-nek.

Összesen több mint 170 millió forintra pályázhatnak a színházi elõadómûvészeti szervezetek, valamint a minõsítéssel nem rendelkezõ zenekarok és énekkarok kiemelt mûvészeti céljaik támogatására az Emberi Erõforrások Minisztériumának pályázatán – közölte a tárca kultúráért felelõs államtitkársága csütörtökön az MTI-vel.

Megjelent a hatodik, 490 település számára hirdetett dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló nyilvános koncessziós pályázati kiírás – tájékoztatta az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Az elõre felosztott pénzforrások arányán csak az egyes prioritásokon belül lehet változtatni.

« 1. oldal »  Következő »