2024. április 24. Szerda, György.
 
Kis remekmûvek születtek2014-11-20 10:06:32

Hagyományosan kiállítással zárult a Fekete Borbála Alapítvány által szervezett „Itt születtem én ezen a tájon IV.” elnevezésû rajzverseny.

Ismét megkezdõdik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsõként péntektõl a hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a pályázatok beadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

Több mint száz roma egyetemista és fõiskolás nyert támogatást a 2014/2015-ös tanévre a Roma Oktatási Alap magyarországi ösztöndíjpályázatán. Az ösztöndíjakat gálán adták át a hallgatóknak pénteken Budapesten.

A Belügyminisztérium (BM) Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatósága a Magyar Tûzoltó Szövetséggel közösen kiírt pályázatán induló mind a nyolc megyei tûzoltó-egyesület sikeresen szerepelt, szinte százszázalékosnak mondható a megpályázott és az odaítélt támogatás aránya – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia fõhadnagy.

Bizonytalan idõre felfüggesztették a pályázatok befogadását a hûtõgépek és fagyasztók cseréjére, a kazáncserére, illetve a nyílászárók cseréjére – derül ki a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján megjelent tájékoztatóból.

haon.huBudapest, 2014. október 28., kedd (MTI) – A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) tájékoztatja a lakosságot, hogy az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségébõl adódó technikai okok miatt nem üzemel, a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetõségtõl – közölte a tárca az MTI érdeklõdésére kedden.

Hétfõ nulla órától lehet benyújtani a pályázatokat az államilag támogatott hûtõgép- és fagyasztócsere-programra.

A pályázattal kapcsolatos visszajelzéseket mérlegelve módosítja a pályázati feltételeket a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), így még többen pályázhatnak hûtõ- és fagyasztócserére – közölte az NFM kedden az MTIvel.

Régiónként eltérõ beadási határidõket jelölt meg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Fûtéskorszerûsítés (kazáncsere) pályázat problémamentes benyújtása érdekében, valamint a nagy érdeklõdésre tekintettel – közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

Egymilliárd forintból támogatják a lakások fûtésrendszerének korszerûsítését.

Õsszel nyílnak meg a lakossági energetikai pályázatok. A legmagasabb elnyerhetõ összeg fûtéskorszerûsítés esetén 650 ezer, ablakok cseréje esetén 520 ezer, háztartási gépcsere esetén 35 ezer forint lesz.

Megjelent a lakóingatlanok elavult állapotú, gyenge minõségû homlokzati nyílászáróinak cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfõtõl elérhetõ a kormányzati honlapon (www.kormany.hu), a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu), és a Zöld Beruházási Rendszer (www.zbr.gov.hu) oldalon – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Megjelent a háztartási gépek cseréjére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció csütörtöktõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Hétfõ délutánra végre megjelentek a kazáncsere-pályázat részletei az ÉMI honlapján.

Megjelent a lakossági fûtésrendszer korszerûsítésére kiírt pályázat, a részletes pályázati dokumentáció hétfõtõl elérhetõ a kormányzati honlapon és az ÉMI Nonprofit Kft. honlapján – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Jövõ hétfõtõl lesznek elérhetõek a kormány új lakossági energiahatékonysági pályázatai, összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre három különbözõ pályázatból – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Keddig lehet pályázni az állami fenntartású felsõoktatási intézmények kancellári posztjaira. A megbízások három évre szólnak majd, cél, hogy az intézmények gazdálkodása felelõsebb és átláthatóbb legyen.

Tervezz tankönyvborítót! címmel hirdet pályázatot diákoknak és hallgatóknak az Oktatáskutató és Fejlesztõ Intézet (OFI).

Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a Kerékpárosbarát Település és a Kerékpárosbarát Munkahely pályázatokat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) a Kerékpáros Magyarország Szövetséggel együttmûködésben, a jelentkezéseket csak elektronikusan lehet kitölteni és beadni – tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

A nemzeti fejlesztési miniszter koncessziós pályázati felhívásokat tett közzé szénhidrogén kutatására, feltárására és kitermelésére Ebes, Nádudvar, Nagylengyel nyugati, Újléta, Okány keleti és nyugati területein, továbbá a geotermikus energia fokozottabb hasznosítására Battonya területén – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel kedden.

Megjelent a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedésérõl szóló új nyilvános koncessziós pályázati kiírás, a pályázatokat június 10-én éjfélig lehet benyújtani – közölte az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

Sõt, lesznek olyan cégek is, amelyek, ha megfelelnek a feltételeknek, pályázat nélkül is hozzájuthatnak az uniós támogatáshoz - mondta a fejlesztési programokért felelõs helyettes államtitkár a Ma Reggelben.

Állattartó telepekhez szükséges eszközök és élelmiszeripari gépek, technológiák beszerzésére lehet pályázni december 16-tól forráskimerülésig, de legkésõbb 2014. január 31-ig.

A kormány döntése értelmében újabb, 17 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg az Észak-alföldi régióban – jelentette be Mezõ Ferenc, az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség (ÉARFÜ) ügyvezetõ igazgatója szerdán sajtótájékoztatón Debrecenben.

« Előző « 3. oldal »  Következő »