2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Noha az európai Észak és Dél, illetve a magországok és a periféria közti különbségek régóta tárgyalt témák, az Európai Központi Bank legfrissebb adatai bizonyítják, hogy az európai pénzügyi válság során tovább nõtt a szakadék a régiók háztartásai között.

2015-ben már több mint tízezer pénzügyi startup jelent meg, és készül arra, hogy elvegye a bankok kenyerét. Kik õk, hol vannak, és hogyan csinálják? Ezekre válaszolt Lemák Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség fõtitkára, a Mobil Weekend egyik idei elõadójaként.

Ha a kormány megfelelõ pénzügyi, a nemzeti bank pedig jó minõségû monetáris politikát folytat, akkor a nemzeti valuta egy tízmilliós országban kifejezetten erõforrást jelent - mondta Orbán Viktor.

Csak magukban bíznak2015-05-06 09:21:31

A hazai fiatalok a pénzügyeiket továbbra is szeretik személyesen intézni.

A hitelezési kockázatot ezek után is a finanszírozó pénzintézet állja.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) tizenhat pénzügyi intézménnyel szemben indít közérdekû keresetet a forintalapú és ténylegesen devizában törlesztett hitel-, kölcsön- és lízingszerzõdéseikkel kapcsolatos, tisztességtelennek minõsített egyoldalú kamat-, díj- vagy költségemelések miatt – közölte az MNB.

A devizahiteles elszámolási és forintosítási tájékoztató levelek egységes elveken, tartalmi és formai követelményeken alapulnak, így minden ügyfél számára átlátható információt tartalmaznak – hangsúlyozta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank felügyeleti szóvivõ-helyettese szerdán az M1 aktuális csatornán.

Átmenetileg lassult az OTPdirekt web-fizetési rendszer hétfõ reggel, a mûködést helyreállították – közölte az OTP Bank az MTI érdeklõdésére.

A 2013-ban feltöltött 67,8 milliárdból még 2,8 milliárd forint van a SZÉP-kártyákon; a pihenõkártyákra tavalyelõtt utalt pénzt május 31-ig lehet elkölteni, ezt követõen a kártyán maradt összeg elvész a kártyabirtokosok számára – figyelmeztet a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A K&H Bank március második felében a lízinges ügyfelekkel kezdte meg az elszámoló levelek kiküldését, a CIB Bank pedig jövõ héten kezdi a tájékoztatók kiküldését – közölték a pénzintézetek az MTI érdeklõdésére.

Megfizetjük az árát…2015-04-13 11:27:20

A tudatosság teszt célja a magyarok pénzügyi ismereteinek a feltérképezése volt.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására április 14-éig, keddig van lehetõségük az ügyfeleknek, a kedden postára adott igénybejelentést még befogadja a felszámoló.

A Fõvárosi Ítélõtábla helybenhagyta az elsõfokú bíróság ítéletét a CIB Banknak, valamint a Merkantil Váltó és Vagyonkezelõ Bank Zrt.-nek, és a Merkantil Car Gépjármû Lízingnek a magyar állam ellen indított, forintalapú szerzõdésekkel kapcsolatos pereiben.

Az MSZP megyei elnöke, Huszka Imre és városi alelnöke Szathmári Károly szerint újabb csalást követ el a Quaestor.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolása során a hitelezõi igények benyújtására rendelkezésre álló 40 napos határidõ 2015. április 14-én telik le, az eddig a napig postára adott hitelezõi igények határidõn belüli igényként kerülnek nyilvántartásba – közölte a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit (PSFN) Kft. csütörtökön az MTI-vel.

A banki hitelek elszámolása a törvény erejénél fogva automatikusan, az elszámolás általános szabályai szerint történik, függetlenül attól, hogy jelenleg is fennálló vagy korábban már visszafizetett kölcsönrõl van szó. Egyedül a korábban rögzített árfolyamon kedvezményesen végtörlesztett fogyasztóknak kellett maguknak kérniük az elszámolást pénzügyi intézményüktõl március 31-ig.

Az AXA Bank megkezdte a devizaalapú kölcsönügyletek elszámolásáról szóló értesítõlevelek postázását ügyfeleinek, az elsõ pénzügyi teljesítések már megtörténtek, és a továbbiakban a levelek kiküldésével párhuzamosan zajlanak – közölte a hitelintézet.

Már csak két napjuk van a kedvezményesen végtörlesztõ ügyfeleknek, hogy tízezer forintos díj ellenében igényeljék pénzügyi intézményüktõl az elszámolást.

Az elszámolás és a forintosítás az árfolyamgát rendszerbe belépett devizahitelesekre is vonatkozik. Az árfolyamgátasoknak érdemes megfontolniuk, maradnak-e a törlesztõrészlet rögzítésénél, kockáztatva, hogy a gyûjtõszámlahitel lejárta után megugorhat a havi törlesztésük, vagy inkább vállalják a magasabb törlesztõrészletet.

A bankpánik is kezelhetõ2015-03-28 09:44:00

A volt jegybanki vezetõ szerint az emberek információ-hiánya igenis valós veszély.

Rogán Antal szerint vissza fogja kapni pénze nagy részét az a 22 ezer ember, akinek 6 millió forintnál kisebb összegû befektetése volt a bedõlt pénzügyi vállalkozásoknál.

Több százan gyûltek össze péntek délután a csõdbe ment Quaestor Csapó utcai irodájánál.

A megkérdezettek kétharmada hitelfelvétel esetén elsõ körben saját bankjához fordulna, bár azzal szinte mindenki egyetért, hogy érdemes körülnézni az ajánlatok között - derül ki a Cofidis és a BankRáció.hu közös felmérésébõl.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helyben hagyta az Erste Bank Hungary Zrt. ellen hozott elsõfokú ítéletet, így a csütörtökön kihirdetett ítélet szerint tisztességtelenek a pénzintézetek forinthitel alapú szerzõdések kikötései.

Azt kérdik, hol a pénz2015-03-17 18:52:40

Immár a Facebookon is szervezõdnek a Quaestor-botrány debreceni károsultjai.

« 1. oldal »  Következő »