2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Folytatólagosan elkövetett sikkasztásban, pénzmosásban, közokirat-hamisításban és csalásban mondta ki bûnösnek a Debreceni Ítélõtábla hétfõn azt a négy vádlottat, aki 2007-ben csaknem 400 millió forint értékû intervenciós kukoricát értékesített. A vádlottak a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) szerzõdött partnereként tároltak 10 900 tonnányi gabonát, ebbõl több mint 10 500 tonnának nyoma veszett - közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

A vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre - közölte a Magyar Nemzeti Bank, a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség.

Szigorúbb pénzmosás elleni szabályok lépnek életbe januártól, a vállalatoknak év végéig nyilatkozniuk kell tényleges tulajdonosukról számlavezetõ bankjuknál, ennek hiányában nem indíthatnak banki mûveleteket jövõre – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB), a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Bankszövetség szerdán az MTI-vel.

2013. június 21. Mától nyugodtabbá válhatnak, akiknek az adóhivatal elõl eltitkolt jövedelmük van. Elgondolkodtató ugyanakkor, hogy egy tanulmány szerint az a szûk réteg, amely ma képes komolyabban vagyonosodni, szinte kizárólag az államhoz köthetõ.

Lezárta a nyomozást a Vám- és Pénzügyõrség a MÁV Biztosító egymilliárd forintos sikkasztási ügyében. A MÁV ÁBE intézõ bizottságának elnökét sikkasztással, pénzmosással, csalással és hûtlen kezeléssel gyanúsítják.
Még mindig szerepel a köztartozásmentes adózók adatbázisában az Eclipse Zrt., annak ellenére, hogy a cég ellen milliárdos adócsalás és pénzmosás miatt nyomoznak a vámosok.

Vádemelést javasolt a rendõrség az ellen a bûnszervezet ellen, amely közel 3 milliárd forintos kárt okozott. A bandát azzal gyanúsíthatják, hogy hajléktalanok nevére gazdasági társaságokat alapítottak, majd fiktív alvállalkozói szerzõdéseket kötöttek fiktív társaságokkal.

« 1. oldal »