2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Áprilisban 12 ezer használt lakás kelt el Magyarországon, az év elsõ négy hónapjában 44 ezer lakás cserélt gazdát, ez 57 százalékkal több az egy évvel korábbinál – közölte a Duna House ingatlan franchise hálózat az MTI-vel hétfõn.

Ebben a hónapban megnyílnak az elsõ lakossági energetikai pályázatok, melyek háztartási nagygépek cseréjét, fûtéskorszerûsítést és külsõ nyílászárók cseréjét támogatják majd, 2,7 milliárd forint értékben. Készül a panelprogram utóda is.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a panelházak leromlási folyamata a vártnál lassúbb - jelentette ki az M1 Ma reggel címû mûsorában Balázs L. György, a Mûegyetem egyetemi tanára.

A panelek rendbehozatalával nem oldódik meg a lakásfelújítások problémája, mert más építõanyagból készült ingatlanoknál is felmerülhet az igény az állami támogatásra.

Jövõ februárban kezdõdik a Panel III. program, amely 500 milliárd forintba kerül. A cél, hogy a lakóközösségek 40 százalékos energia-megtakarítást érjenek el - mondta el a fejlesztés- és klímapolitikáért felelõs államtitkár.

« 1. oldal »