2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Folyamatosan védekezni kényszerülnek az utóbbi években a szentesi paprikatermelõk, néhány éve a termálvíz kitermelése és hasznosítása miatt bírálták õket. Arról viszont kevés szó esik, hogy tavaly az Európai Néppárt Legfenntarthatóbb Vállalkozás díját egy helyi termelõ kapta.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) laboratóriuma nem engedélyezett hatóanyagot talált a Greenpeace által kifogásolt étkezési paprikában, a vizsgálati eredmények alapján az érintett tételek forgalomba hozatalát megtiltotta, és megindította a hatósági eljárást.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) csütörtöki közleménye szerint 46-féle, hazai boltokban kapható fûszerpaprika õrleményt ellenõriztek és 11-nél találtak kifogásolnivalót. Kiemelték: a magyar fûszerpaprikák kimagaslóan teljesítettek a Nébih terméktesztjén.

A hazai termelõk megélhetésének egyik kulcsa, ha megbízható technológiával folyamatosan jobb minõségû árut állítanak elõ, mint külföldi versenytársaik.

A dél-alföldi paprikások panaszkodnak a rossz termésre, ami azonban az import folytán várhatóan nem okoz jelentõs áremelkedést.

 

Érdemes szétnézni a kofák között, ha valaki paprikát vásárolna. A Fehérvári úti piacon akár kétszáz forint is lehet az árkülönbség.

Újabb adag ciános paprika!2010-04-22 13:27:31
« 1. oldal »