2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: március 15-tõl sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem. Szalayné február közepén került be elõször a hírekbe, amikor nyílt levélben szólt be tankerületi vezetõjének, miután a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órák miatt rászállt Pukli Istvánra.


Túlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknakTúlórapénz, többletforrás, decentralizáció: ezt ajánlja a kormány a tanároknak - © Fotó: 444.hu
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Megállapodás-tervezetet adott a pedagógusoknak az Emmi: ilyenek vannak benne, mint, hogy az elmaradt béreket azonnal ki kell fizetni, és át kell alakítani a Klik beszerzési folyamatait. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Miskolcon szakadó esõben egy-kétezer ember gyûlt össze a Herman Ottó Gimnázium elé meghirdetett demonstráción. Országszerte több helyen, Békéscsabán, Budaörsön, Gyõrött, Hajdúszoboszlón, Pécsen, Sopronban, Szegeden, Szombathelyen és Veszprémben is szerveztek szolidaritási demonstrációt. Budapesten is több százan tüntettek a Szabadság téren. A tanárok többek között szabad tankönyvválasztást és a pedagógus-életpályamodell módosítását követelik.

Országos tüntetést szervez a pedagógusok sztrájkbizottsága február 13-ára a fõvárosba, a köznevelés és a pedagógusok helyzetének javítását követelve.

Megfelelõ elõkészítés elõzte meg az egy hete megkezdett idei pedagógusminõsítési eljárásokat, és azok zökkenõmentesen folytak le az elsõ napok tapasztalatai alapján – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Megfelelõ elõkészítés elõzte meg az egy hete megkezdett idei pedagógusminõsítési eljárásokat, és azok zökkenõmentesen folytak le az elsõ napok tapasztalatai alapján – közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel.

Szeptembertõl a pedagógus életpálya részeként újabb 3,5 százalékos béremelés várható – mondta Balog Zoltán, az emberi erõforrások minisztere éves meghallgatásán az Országgyûlés kulturális bizottsága elõtt szerdán, Budapesten. Jelezte: az emelés 2016-ban és 2017-ben is folytatódik majd.

Az ombudsman számos jogalkotási, jogalkalmazási és jogértelmezési problémát tárt fel a pedagógus életpályamodellnek és minõsítési rendszerének kialakításával, valamint mûködésével kapcsolatban. Székely László megküldte korrekciós ajánláslistáját az illetékes miniszternek - közölte az Alapvetõ Jogok Biztosának Hivatala kedden az MTI-vel.

Idén 38,5 milliárd forinttal jut több pedagógusbérre az állami központi költségvetésbõl, mint tavaly, és a pedagógus II. fokozatba, illetve mesterpedagógus fokozatba lépõk januári fizetése már tartalmazza a béremelést - közölte a köznevelési államtitkárság csütörtökön az MTI-vel.

Továbbra is kössék a pedagógusbéreket a minimálbérhez, ne változtassanak az errõl szóló jogszabályon - egyebek mellett ezt kéri a kormányfõhöz, a szaktárca illetékeseihez, valamint a parlamenti pártok frakcióvezetõihez címzett nyílt levelében a Nemzeti Pedagóguskar (NPK) elnöke és tizenhárom rangos gimnázium vezetõje.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint százmilliárd forintos forráskivonást hajtanak végre a középfokú oktatás területén, ami miatt pedagógusokat bocsáthatnak el.

November végéig közel hétezer pedagógus vesz részt az új típusú iskolai fizikai állapotfelméréshez kapcsolódó képzésen és a Magyar Diáksportszövetség (MDSZ) jóvoltából már csaknem az összes, több mint 3600 nappali rendszerû oktatási intézmény megkapta az ehhez szükséges ingyenes eszközcsomagot is.

Ny.-né S. AndreaNy.-né S. Andrea
Békéscsaba, 2012. november 22., csütörtök (MTI) – Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Gyulai Törvényszék csütörtökön a férjét felgyújtó Ny.-né S. Andreát elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt.

Budapest, 2011. október 12., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták szerdán az új köznevelési törvény tervezetét, amelyet október 25-ig lehet véleményezni, a javaslat 2013 õszét jelöli meg a pedagógus-életpályamodell bevezetésére.

A pedagógus legnagyobb elismerése a diák sikere,de a megyei önkormányzat is díjazza a kiemelkedõ tanári munkát. Kedden 41 pedagógus vehetett át dicsérõ oklevelet a Megyeházán.

« 1. oldal »