2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A pénzügyi felügyelettõl várja a bankok devizahiteles árfolyamtrükkjének visszamenõleges orvoslását az a férfi, aki jogerõsen pert nyert az OTP Bank ellen, és ennek érdekében a felügyelet elleni perre is készen áll. Õ maga most félmillió forintra számít a bankjától, és a végsõ célja az, hogy a devizahitelezés egész intézményét törvényellenesnek nyilváníttassa.

Tisztességtelen a bíróság szerint az OTP hitelezési gyakorlatának egy pontja, így a bank egyik ügyfele valószínûleg kártérítést kap. A bank alacsonyabb árfolyamon adta, de magasabb árfolyamon hajtotta be a hitelt. Ezt a módszert az összes hazai bank alkalmazta, amivel havonta több ezer forintot is veszíthettek a hitelfelvevõk. A bírósági ítélet lavinát indíthat el, ha vérszemet kapnak az adósok, akkor százmilliárdos bukás is fenyegetheti a bankokat.

Gyanúsítottként hallgatta ki a rendõrség Lelovics Ottót, Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes egykori sajtósát csütörtökön. A férfi délután fél 3-kor távozott a rendõrség Teve utcai székházából és nem nyilatkozott a rá váró újságíróknak.
Virág perre megy2009-12-12 18:41:48

Az ítélethirdetésnek mintegy 30 perce vége. Sikerült röviden beszélni az elsõ- és másodrendû vádlottal. Délutáni összefoglalónkban azt is elolvashatják.

« Előző « 2. oldal »