2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Mintegy 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet az Otthon melege energiahatékonysági program következõ elemében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára hétfõn az Országgyûlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

Huszonegy településen kezdõdnek hétfõn programok az európai ifjúsági hét keretében Magyarországon, a rendezvények középpontjában a fiatalok aktív társadalmi és munkaerõ-piaci részvétele áll.

A Sport legyen a Tied! címmel új, a gyermekek sportágválasztását és sportolását elõsegítõ programot indít a sportért felelõs államtitkárság a Magyar Diáksport Szövetséggel (MDSZ) együttmûködve.

Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönzõ programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erõsítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit – tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

Szakmai intézmények, tanárok, diákok és pénzügyi szakemberek részvételével, elõadásokkal és diákok flashmobjával kezdõdött el a "Pénz7" programsorozat, amelynek célja az általános és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása.

Elindult az értelmi sérült fiatalok önálló életvitelét támogató és elõkészítõ Fészekhagyó Program - tájékoztatta a Magyar Williams Szindróma Társaság közleményben az MTI-t.

Elindult az értelmi sérült fiatalok önálló életvitelét támogató és elõkészítõ Fészekhagyó Program - tájékoztatta a Magyar Williams Szindróma Társaság közleményben az MTI-t.

A kezdeményezésben résztvevõ intézmények és gyermekek száma folyamatosan nõ.

Nyílt napok az egyetemen2015-01-16 12:07:39

Az Állam- és Jogtudományi, a Mûszaki valamint a Gyermeknevelési és Felnõttképzési Kar kínálatával ismerkedhetnek meg a héten a középiskolások.

Idén is több napig tart a magyar kultúra ünnepe programsorozat.

A betegek biztonságos ellátása a célja annak a programnak, amelynek befejezõdése alkalmából pénteken tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentõ program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklõdés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nõtt a regisztráltak száma – mondta a nemzetgazdasági miniszter.

Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövõd! program, amelynek köszönhetõen “nagymértékben javult a felnõtt magyar lakosság gazdasági és munkaerõ-piaci versenyképessége” – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kedden az MTI-t.

Több mint százezer ember képzését támogatta az elmúlt két évben a Tudásod a jövõd! program, amelynek köszönhetõen “nagymértékben javult a felnõtt magyar lakosság gazdasági és munkaerõ-piaci versenyképessége” – tájékoztatta a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal kedden az MTI-t.

Akárcsak tavaly, idén is bekapcsolódott Csökmõ az országos Itthon vagy! Magyarország, szeretlek! programba.

Tizenhárom borvidék több mint félszáz borászatának nedûit kóstolhatjuk csütörtöktõl vasárnapig a 15. Debreceni Borkarneválon.

A leginkább rászorulók számára indul program az Európai Unió támogatásával. A háromévesnél fiatalabbak családját, a hajléktalanokat, valamint az idõseket élelmiszercsomagokkal segítik a létfenntartásban és életvezetési tanácsokkal a szegénységbõl kitörésben.

Aki csak tehette, vízparton töltötte a hosszú hétvégét. Nem volt ez másként a szoboszlói strandon sem.

Vetélkedõk az elsõ napon2014-05-19 10:40:12

Egész hetes programsorozattal ünneplik a helyiek a város napját.

November 18-ig tekinthetõ meg Földesen Berde Sándor fotográfus kiállítása.

Az 1300 település egyike Biharkeresztes, ahol szombaton „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális programot szerveztek.

A Komádi Kulturális Expo és Fesztivált augusztus 9-én és 10-én rendezték meg a városi Sportpályán.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

Címvédésre készül az MVFC
Berettyóújfalu – Amennyiben szombaton legyõzik a házigazda Gyõrt, vasárnap már döntõt játszanak.

 

Adósságkezelési tanácsok a családoknak Hajdú-Bihar megyében
Debrecen – Az adósságkezelési képzésen a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltatási Központ és a Biharkeresztesi Egyesített Szociális Intézmények Családsegítõ és Gyermekjóléti Szolgálat összesen 20 munkatársa vett részt abból a csaknem 47 millió forintból, melyet a Bihar Fejlõdéséért Egyesület nyert pályázaton.

 

« 1. oldal »  Következő »