2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A legújabb kutatási eredmények szerint a légszennyezés nem lassítja, hanem épp ellenkezõleg, gyorsítja a galambokat a levegõben. Az elvégzett megfigyelések rámutatnak arra, hogy áthatolhatatlan ködben és sûrû szmogban a postagalambok jóval nagyobb sebességgel repülnek.

Komoly célponttá vált Magyarország több közel-keleti légitársaság számára, akik csak azért nem repülnnének Budapestre, hogy a kínálatukba bekerüljön egy újabb célállomás.

Hogy találhatsz igazán olcsó repülõjegyet a nyári utazáshoz? Hol bukkanhatsz igazán kedvezõ árakra? Mik azok az apró trükkök, amelyekkel gyorsan és egyszerûen foglalhatsz? Hogy lehet kijátszani a légitársaságok gyorsan változó árait?

Több brit és ír repülõtér zárt be vasárnap az izlandi vulkáni hamufelhõ veszélye miatt. Az újabb kitörésekbõl származó, és tömörebb hamufelhõ a széljárás következtében dél és kelet felé vette az irányt.
Több mint öt kicsi és közepes európai légitársaságot csõd fenyeget a vulkáni hamu okozta légi káosz után - mondta a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség vezetõje az olasz állami televíziónak adott interjújában.
Továbbra is nagy a bizonytalanság az európai repülésben, annak ellenére, hogy az uniós légügyi hatóságok az este enyhítettek a vulkáni hamufelhõ miatti zárlaton.
« 1. oldal »