2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Tíz-tíz milliárd forinttal, vagyis a földgáz és a villany esetében egyharmadával csökkentek a lakossági rezsitartozások.

A rezsidémon leverte Európát, de Magyarország tartja magát. Csak Romániában olcsóbb a gáz, és a magyaroknál csak a bolgárok fizetnek kevesebbet az áramért. Kár, hogy a fizetésünk olyan kevés, hogy még ez is sok nekünk. A kormány az Émász és az Elmû egy részének felvásárlása után tovább nyomhatja lefelé az árakat, pedig nem azokkal van baj, hanem a bérekkel.

Hiába olcsó az áram és a gáz, még mindig sokat költünk a rezsiköltségekre.

Hétfõ délutánra végre megjelentek a kazáncsere-pályázat részletei az ÉMI honlapján.

Ezekben a napokban már valóban õsziesre fordul az idõjárás. Egyre többen gondolkoznak azon, mikor indul a fûtési szezon, és azon is, hogyan fogják kigazdálkodni a családi költségvetésbõl az õszi-téli-tavaszi rezsidíjakat.

A villamosenergia-, a földgáz- és a távhõ-közszolgáltatásokat egy társaságcsoportba akarja szervezni a kormány a holding alapú közszolgáltatási rendszer részeként - az errõl szóló kormányhatározat a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

Annak ellenére, hogy Budapesten az egyik legolcsóbb Európában mind a villany, mind a gáz, a rezsiköltségek mégis magasak az épületek alacsony energiahatékonysága miatt - áll a Magyar Energiahatékonysági Intézet Nonprofit Kft. közleményében.

Rezsiadósság-kezelõ mintaprogram indul Csepelen; az adósságspirálba került családok helyzetének megoldására csütörtökön írt alá szándéknyilatkozatot a kerületi önkormányzat, az Elmû-Émász, a Fõgáz Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet.

Rezsiadósság-kezelõ mintaprogram indul Csepelen; az adósságspirálba került családok helyzetének megoldására csütörtökön írt alá szándéknyilatkozatot a kerületi önkormányzat, az Elmû-Émász, a Fõgáz Zrt. és az Ökumenikus Segélyszervezet.

Két új kategóriával bõvült a darmstadti Passzívház Intézet által megalkotott minõsítési rendszer. Ezentúl, a hazánkban is egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ passzívházakat "Plusz" vagy "Prémium" címkével is megjelölhetik.

A MVM menedzsmentje és Németh Lászlóné fejlesztési miniszter közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen ismertették a vállalatcsoport 2013-as eredményeit és az új középtávú stratégiáját is.

Ma lépett életbe az újabb rezsicsökkentés. Április elsejétõl további 6 és fél százalékkal mérséklõdik a gáz ára. Tavaly év eleje óta ez a harmadik gázárcsökkentés, a 2012-es árakhoz képest így már negyedével kerül kevesebbe a gáz. Õsszel az áram és a távhõ is olcsóbb lesz. A Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint már látszik, hogy tavaly kevesebbet költöttek a családok rezsire, mint 2012-ben.

A három téli hónapban csaknem 239 gigawattórával alacsonyabb felhasználást mért a Mavir az elmúlt négy év téli idõszakainak átlagánál. Az adatok szerint ezen a télen január 28-án fogyasztotta a legtöbb áramot az ország, 133,2 gigawattórát.

Tovább csökken a rezsi2014-03-07 10:55:20

A cél, hogy a magyar családok, illetve a magyar gazdaság kapja Európa legolcsóbb szolgáltatását, legolcsóbb energiáját - jelentette ki a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs politikusa.

A kintlévõségek állományára is jó hatással volt a rezsicsökkentés - derül ki a gazdasági napilap szolgáltatói válaszokból összeállított körképébõl.

Németh Szilárd szerint megfizethetõ energiára van szükség, Rogán Antal pedig úgy látja: az országgyûlési választások döntik el, hogy profitorientált lesz-e a lakossági közmûszolgáltatás.

Javult a budapesti fogyasztók pozíciója tavaly év végére az európai fõvárosokban jellemzõ rezsiköltségek összehasonlítása alapján - közölte a Magyar Energetikai és Közmû-szabályozási Hivatal.

Újabb országjárásba kezd a Fidesz: január 20. és február 15. között 119 helyen 30 kormánypárti politikus tart fórumot. Hogy mirõl?

Közös képviselõk új feladatokkal – faliújságon kell kihirdetniük a rezsicsökkentés eredményeit. Ha nem teszik, megbüntetik õket. Mit lehet tenni, ha valaki letépi a kitûzött hivatalos tájékoztatót?

Több energetikai tárgyú törvényt is módosított hétfõn a parlament. Az egyik újdonság, hogy 2015 végéig kell vízórát felszerelni a ma még mérõ nélküli, átalánydíjas fogyasztóknál.

Változhat a vízórák elhelyezésére vonatkozó törvény, szabályt alkotna a közvilágítás kimaradása esetére, valamint Nemzeti Víziközmû Nyilvántartást hozna létre a Rogán Antal elnökölte gazdasági és informatikai bizottság.

Egyszerûvé, egységessé, átláthatóvá és érthetõvé válnak a rezsiszámlák a jövõ évtõl - mondta Németh Szilárd országgyûlési képviselõ azután, hogy a Parlament elfogadta az egységes számlaképrõl szóló törvényt.

A Fidesz szóvivõje szerint novembertõl a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhõért, az áramért. Zsigó Róbert vasárnap az MTI-vel közölte azt is: a jövõ héten ötvenhét városban folytatódnak a kormánypárt rezsicsökkentési fórumai.

Ágyúval lõtt verébre a kormány a rezsicsökkentéssel, de legalább megsebesíteni sikerült: megállt a számláikkal tartozók számának növekedése. Így is több százezren maradtak, akik nem tudnak fizetni, és kicsit nõtt azoknak a száma is, akiknél kikapcsolták az áramot. Egy rezsicsökkentésnyi pénzbõl minden tartozó számláját ki lehetett volna fizetni.

A rezsicsökkentés harmadik, õszre beharangozott köre számításaink szerint összesen közel egy százalékponttal csökkenti az inflációt és 140 milliárd forintot hagy a lakosságnál.

« 1. oldal »  Következő »