2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Négy kategóriában, március 14-éig várják a robotkészítõ csapatok jelentkezését az áprilisban Nyíregyházán megrendezendõ Magyar Ifjúsági Robot Kupára (MIRK).

Norvég kutatók szimulációval és gyakorlatokkal tökéletesítik saját tanuló robotjaikat.

Mostantól a világ egyik legelterjedtebb kereskedési platformjának programozásába, az automatizált tõzsdei kereskedés rejtelmeibe avatja be az érdeklõdõket az online képzéseirõl ismert IT Factory. A kurzus elvégzése után a résztvevõk képessé válnak saját vagy a megrendelõk igényeinek megfelelõ kereskedõrobotjaik létrehozására és futtatására.

A Google az elmúlt fél évben szépen csendben megvett nyolc, robotikával, szenzorokkal, automatizálással foglalkozó céget. Utolsó felvásárlásuk már nagyot robbant: a legújabb szerzemény a katonai célokra futurisztikus robotokat fejlesztõ Boston Dynamics. Azt nem tudni, pontosan mire készül a cég, de mindenképpen valami nagyra: a projekt vezetõje az Android-pápa Andy Rubin. Robotfutárokat vagy automata hadsereget fejlesztenek? A felvásárolt cégek alapján bármelyik igaz lehet.

Világszerte pusztulnak a méhek, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a növények beporzásában játszott szerepük miatt. Egyes kutatók a kaptárba helyezett robotokkal védenék a méheket.

Új projektet indított el az amerikai védelmi minisztérium kutatás-fejlesztéssel foglalkozó központja, a DARPA. Az ACTUV (Anti-submarine warfare Continuous Trail Unmanned Vessel) nevû tervezet mindenfajta legénység nélküli robothajókat küldene ki a világ tengereire.

Robottal mûtöttek Telkiben2009-10-02 16:09:55
« 1. oldal »