2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

Már csak pár nap húsvétig, itt az ideje a nagybevásárlásnak. Sokféle hústermék fut sonka néven, ezért érdemes odafigyelni a kiválasztás során.

A húsvéti idõszakban vásárolt édességek mennyisége évrõl-évre csökken, de kevesebb fogy a sonkából is – derül ki a GfK piackutató intézet adataiból.

Továbbra is a sonkák, az édességek és a tojás forgalma nõ meg leginkább a húsvéti idõszakban, változás viszont, hogy évrõl évre egyre több vásárló keresi a jobb minõségû termékeket – errõl számoltak be az MTI-nek nyilatkozó áruházláncok.

Sonka razzia. Szemét mellett, kartonlapokon szállított kétes eredetû húst foglaltak le kedden hajnalban az állategészségügy emberei Monornál, egy ellenõrzésen. Húsvét hétfõig az állattelepeket, vágóhidakat, ...
Az összes magyarországi hústermék-gyártót ellenõrizte 2009-ben az ÁNTSZ. A leggyakoribb hiba továbbra is a termékek jelölésével kapcsolatos. Közben elkezdõdött az idei, húsvét elõtti ellenõrzés - hangzott el kedden Budapesten a Magyar Húsiparosok Szövetségének sajtótájékoztatóján.
« 1. oldal »