2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Budapest (MTI) - Kedden a svájci jegybank árfolyam-korlátozó lépésének köszönhetõen erõsödhetett a forint, a svájci frankkal szemben jelentõs, a többi devizával szemben ehhez képest kisebb mértékben.

Délelõtt hatalmasat esett a frankárfolyam, miután a svájci jegybank közölte, a frankerõsödés megállítása érdekében megcélozza az euróval szemben a 1,20-as árfolyamot, ami gyakorlatilag árfolyamrögzítést jelent.

Alig változott a forint árfolyama hétfõ reggel: a svájci frankot 246 forint körül, az eurót pedig 275 forint körül jegyezték 7 órakor.

Budapest/London (MTI) - Erõsödött a forint pénteken kora estére a svájci frankkal, ugyanakkor stagnált az euróval szemben délutánhoz képest a bankközi devizapiacon.

Esik a forint2011-09-02 12:28:03

A kereskedõk szerint nincs sok esély arra, hogy a svájci központi bank beavatkozna, miközben nõ az euróövezeti adósságválsággal kapcsolatos aggodalom, és zuhannak az európai részvényárak, ami növeli a biztonságos megtakarításnak számító frank iránti keresletet.

Gyengül a forint2011-09-01 11:54:30

Budapest, 2011. szeptember 1., csütörtök (MTI) - A romló euróövezeti gazdasági kilátások miatt gyengülõ eurót követve veszített árfolyamából csütörtök délelõtt a forint.

A hétfõ este jegyzett árfolyamok közelében nyitotta a napot a forint a devizapiacon, a svájci frank kismértékben tovább gyengült, tíz óra után azonban ismét 231 forint fölé ment az árfolyam.

Péntek este közel hat forintot gyengül a svájci frank, és a forint erõsödése hétfõ reggel is folytatódott. Július vége óta nem volt ilyen erõs a forint a frankhoz képest, az árfolyam 230 forint alatt is megfordult.

A forint pénteken kora reggel árnyalatnyit gyengült a svájci frankkal, erõsödött a dollárral és gyakorlatilag stagnált az euróval szemben a csütörtök késõ esti jegyzéséhez képest.

A svájci frank gyengült csütörtök reggeli órákban közel két forinttal gyengült, ezzel párhuzamosan a dollár és az euró is veszített értékébõl.

A svájci frankoz képest több mint egy forinttal erõsödött a forint szerda reggelre a devizapicon az elõzõ esti jegyzésekhez képest. Az euró és a dollár ennél kisebb mértékben, de gyengült.

Erõsödött kedd délelõtt a forint a bankközi devizapiacon, svájci frankot 238 forint alatt jegyezték tíz óra után. A forint az európai kereskedés kezdete óta erõsödõ eurót követi.Kedden kamatdöntõ ülést tart az MNB, a várkozások szerint marad a jelenlegi kamatszint.

Budapest (MTI) - Kissé gyengült a forint hétfõ reggel, a svájci frankot 241 forint felett, az eurót pedig 272 forint körül jegyezték 7 órakor.

Csütörtök reggel újra esett a svájci frank, az árfolyam a szerda esti 236 fölötti szinthez képest újra 235 forint alatt járt. Szerdán Orbán Viktor beszéde után erõsödött a forint, akkor 234 alatt járt a frank, este azonban már újra a 237-es szintet ostromolta.

Enyhült a pánik a pénzügyi piacokon, a múlt héten már erõsödtek a tõzsdék, és a befektetési menedéknek tekintett svájci frank gyengült. A korrekció hétfõn is folytatódott, a közép-európai idõ szerint hétfõre virradó éjjel zajló ázsiai kereskedésben a tõzsdemutatók tovább erõsödtek, elsõsorban annak hatására, hogy a japán gazdaság teljesítménye a vártnál kisebb mértékben gyengült a márciusi földrengés, szökõár és atomkatasztrófa miatt.

Debrecen - Felelõtlen kijelentések láttak napvilágot az elmúlt héten, miszerint az ingatlanárak elérték a mélypontjukat - állítja a Duna Haus elemzési vezetõje, aki szerint a mostani gazdasági helyzetben bõven benne lehet, hogy még alacsonyabbra ereszkednek az árak, még ha az elmúlt 1-1,5 év tendenciája nagyjából stagnálást is mutat.

Budapest (MTI) - Volatilis árfolyam-alakulás közepette valamelyest erõsödött csütörtök reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Miután kedd este majdnem paritásba került az euró és a svájci frank árfolyama, a frank pedig 273 forint fölé szaladt, nyugodtan kezdte a forint a szerdai napot. A frank árfolyama 262 forint alatt járt.

Nemcsak a svájci frank erõsödése, hanem a forint gyengülése is hozzájárult ahhoz, hogy ismét csúcsot döntött az árfolyam. A forint hétfõ reggel a dollárral és az euróval szemben is gyengült. Belátható idõn belül a forint inkább a külföldi fejlemények hatására mozdul. Ezek közül továbbra is a piaci óvatosság a legjellemzõbb, amelyet a tovább húzódó euróövezeti államadósság-válság indokol.

Debrecen - A svájci frank eszeveszett száguldása miatt egyre nagyobb a bizonytalanság a devizahitelesek körében. Egyre többen teszik fel a kérdést,hogy érdemes-e élniük a jövõ héten életbe lépõ lehetõséggel, amikor hozzáférhetõvé válik az árfolyam rögzítés igénylése.

Szerda reggel folytatódott a frank szárnyalása, a külföldi deviza az euróval szemben és a forinttal szemben is erõsödött, ennek eredményeként 252 forint fölé került az árfolyam. Az euró és a dollár is drágább lett. Kilenc óra után azonban zuhanni kezdett a frank, miután svájci jegybank reagált a napok óta tartó frankerõsödõsére és csökkentette irányadó kamatát. Tíz órakor a svájci frankot 246 forint alatt jegyezték.

Budapest (MTI) - A forint gyengült a svájci frankkal szemben, más vezetõ devizákhoz képest nem változott érdemben az árfolyama péntek reggelre a bankközi devizapiacon. A svájci frank 234,76 forintot ért a csütörtök kora esti 233,39 forintot követõen.

Az euró némileg gyengült a dollárral szemben, ami a forintot is kissé gyengítette a szerda esti szinthez képest. A piacok "kifejezetten borús" hangulatát továbbra is az európai és amerikai adósságválság befolyásolja, az Atlanti-óceán egy-egy partját érintõ hírek mozgatják az euró-dollár árfolyamot, ami a forint kereskedésének irányát is meghatározza.

Budapest (MTI) - Az amerikai államadósság-limitrõl folyó alkudozás kényszeríti kockázatkerülõ magatartásra a befektetõket a nemzetközi értékpapír- és devizapiacokon. A forint árfolyama szûk tartományban mozgott a hét végén, a forint árfolyama hétfõn kora reggel a 267-es euró jegyzés közelében állt a vasárnap esti 267,54 forint után, nem sokkal nyolc óra elõtt 268,25 forinton jegyezték az eurót.

« Előző « 7. oldal »  Következő »