2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Erõsödött péntek reggel a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon. A svájci frankot 225 forint körül jegyezték dél körül körül, a hajnali 227 forint után. Elemzõk szerint tovább erõsödhet a forint, mert a görög mentõcsomagról szóló megállapodás után nõhet a befektetõk kockázatvállalási kedve. A késõbbiekben a hitelminõsítõk értékelése és az amerikai adósságcsökkentési menetrend befolyásolhatja a piacokat.

Kedden optimistává vált a nemzetközi befektetõi környezet, ami a forint piacára is visszahozta a vevõket. Az euró jegyzése 273 forintról 271 forintra, a svájci frank kurzusa 237 forintról 232,50 forintra süllyedt.

Gyengült hétfõ délelõtt a forint a bankközi devizapiacon, a svájci frankot új csúcson, 238,22 forinton jegyezték tíz óra elõtt. Kora hajnalban az ázsiai kereskedési szakaszban a svájci frank árfolyama újabb rekordot ért el az euróval és a dollárral szemben is.

Több mint egy éve nem látott magasságba szökött a svájci frank árfolyama csütörtökön, ami újra elhozta a devizahitelesek rémálmát: a törlesztõrészletek emelkedését. A legtöbb svájci frankban eladósodott hitelfelvevõ több mint negyedével fizethet többet havonta, ha így marad az árfolyam, sõt, lesznek olyanok is, akik ugyan évek óta törlesztik adósságukat, most mégis azt látják majd, hogy több pénzzel tartoznak, mint amennyit felvettek a banktól.

211 fölött a svájci frank2010-06-25 16:37:59
« Előző « 8. oldal »