2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A tavalyinál 10 százalékkal több vendég kereste fel a belföldi szálláshelyeket az elsõ negyedévben, miközben átlagosan 48 204 forintot, az egy évvel korábbinál 11 százalékkal többet költöttek szállásra – derül ki a Szallas.hu adataiból.

Az utazok.hu becslése szerint a mintegy 60 milliárd forintos teljes belföldi szállásdíj-bevétel felét az online szállásközvetítõk generálják, ami jelentõsen hozzájárul a magyar turisztikai piac évi várható 8-10 százalékos növekedéséhez.

Akciós ajánlatokkal készültek a Valentin-napra a magyarországi szállodák, ahol az MTI tudósítói által készített körkép szerint kiemelkedõen magas lesz a foglaltság.

Tavaly novemberben a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 4,6, a belföldi vendégeké pedig 1,9 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest, a szálláshelyek vendégforgalma összességében 3,3 százalékkal emelkedett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Fejenként átlagosan 15 ezer forintot költenek a magyarok a szilveszteri szállásra, a legolcsóbb ajánlat 2000 forintos áron kelt el a Szallas.hu adatai szerint.

A Magyar Turizmus Zrt. szerint a sportturizmus az egyik legértékesebb ága az idegenforgalomnak. A sportrajongók ugyanis hajlamosak többet költeni az átlagosnál.

Szálloda, apartman helyett magánlakások is tömegével hozzáférhetõk már a szálláskeresõknek. Magyarországon is egyre inkább terjed az újfajta vendéglátás.

Új táblákat, logókat, pontosabban nemzeti tanúsító védjegyeket kell figyelniük a szálláshelyeken az utazóknak. Bevezették ugyanis azt a védjegyrendszert, amelyek a szolgáltatások minõségi garanciáját hivatott elõsegíteni öt szálláshely-típusnál.
« 1. oldal »