2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az egekbe emelkedhet jövõre a kávé és a csokoládé ára: klímakutatók a következõ években rég nem látott erõsségû El Nino jelenségre számítanak, ami tönkreteheti a kávé- és kakaótermést Dél-Kelet-Ázsiában. A szárazság miatt pusztuló afrikai teatermés viszont megmenekülhet az El Nino okozta esõzések miatt.

Az idén közel 500 ezer tonnányi almatermés várható a tavalyi több mint 900 ezer tonnával szemben. Az õszi alma árát piaci árusok nem merték megjósolni, azt viszont biztosra veszik, hogy idén a gyümölcsök a tavalyinál kisebbek lesznek.

A cukorrépavetésnek nagyon nem tett jót a helyenként tíz centiméter vastag portakaró.

Fancsika
Debrecen - A ma már 15 milliárdra becsült Civaqua program jelentene megoldást a problémára.

Illusztráció - Szárazság - Országszerte jelentõs kárt okoz a csapadékhiány
Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Országszerte jelentõs károkat okoz a csapadékhiány, legjelentõsebb a terméskiesés a kukoricánál, de megsínyli a szárazságot a napraforgó, a zöldség, a gyümölcs, valamint a szõlõ is, a várhatóan jelentõsen dráguló takarmányárak pedig az állattartók egy részének csõdjét és emelkedõ húsárakat okoznak. Szakértõk szerint országosan a kár elérheti a 400 milliárd forintot, a rendkívüli helyzettel a kormány is foglalkozik szerdai ülésén.

Mikor lesz vajon esõ?2012-08-16 10:04:09
“Többet kéne templomba járni”
Hajdú-Bihar - Május óta nem esett számotevõ csapadék; akár egy mobiltelefont is elnyel a föld hasadéka


Derecske, Debrecen - Derecskén híre ment, hogy az almáskertben mûködõ jégágyú az esõfelhõket is távol tartja.

« 1. oldal »