2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 



A cégeknek visszaküldik azt a pénzt, amit az alkalmazottak nem költöttek el május végéig a Szép kártyákról. A pontos összeg még nem ismert, de elérheti akár az 1 milliárd forintot is. Felmerült, hogy a cégeknek az lenne a legegyszerûbb, ha eladományoznák ezt a pénzt.

Május végéig, vagyis máig kell elkölteni a SZÉP-kártyákra 2013-ban utalt összegeket, de a Nemzetgazdasági Minisztérium hét közepi összesítése szerint még 1,47 milliárd forint volt meg a feltöltött 67,8 milliárdból.

Május 31-ig lehet elkölteni a Szép-kártyákról a 2013-ban utalt összegeket, összesen még másfél milliárd forint van rajtuk. A kormány elmondja, hogyan lehet gyorsan megszabadulni a pénztõl.

Május végéig még közel 3,2 milliárd forintot kell elköltenie mintegy 864 ezer SZÉP-kártya birtokosnak, ha nem akarja elveszíteni a munkáltatójától 2013-ban kapott összeget.

A nyári szezonban több mint 20 milliárd forintot használtak fel az OTP Szép-kártya birtokosok, a három nyári hónap alatt napi mintegy 220 millió forintos felhasználás történt - közölte a bank.

Ma már minden negyedik munkavállaló rendelkezik SZÉP-kártyával - közölte a gazdaságszabályozásért felelõs államtitkár.

Nem igényelhetõ vissza a SZÉP-kártyákról a munkáltatóknak visszautalt összeg után a kifizetõ által megfizetett személyi jövedelemadó (szja) és egészségügyi hozzájárulás (eho) - hívja fel a figyelmet az állami adóhatóság.

A Széchenyi Pihenõkártyákra (SZÉP-kártya) 2012-ben utalt összegeket legkésõbb 2014. május 31-éig lehet elkölteni - hívta fel a figyelmet a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Vannak, akik számára a SZÉP kártya egyet jelent a balatoni nyaralással, egy kedvelt fürdõhely vagy strand felkeresésével. Pedig az egyik legnépszerûbb hazai cafeteria-elem télen is sok meglepetést is tartogat.

Habár piaci szakértõk és kormányzati vélemények szerint egyértelmû siker a Széchenyi Pihenõkártya, sokan a mai napig nincsenek tisztában azzal, mire, s hogyan használható a SZÉP Kártya.

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerint folytatódik a nyári hónapokban is a turizmus idei évre jellemzõ növekedése, a jó eredményekben a Széchenyi Pihenõ Kártya (SZÉP Kártya) kulcsszerepet játszik: júniusban 6,4 milliárd forintot, júliusban pedig közel 10 milliárd forintot költöttek el a kártyabirtokosok turisztikai és vendéglátó-ipari vállalakozásoknál.

« 1. oldal »