2024. április 23. Kedd, Béla.
 


A szakképzést folytató középiskolák leválasztása a gimnáziumokról nem mindenhol fogja megszüntetni a gimnáziumi képzést, szakemberek szerint azonban azok a gyenge gimnáziumok megszûnhetnek, amelyeket az elmúlt idõben inkább kényszerûségbõl alapítottak. A kormány nem titkolt szándéka a gimnáziumi helyek szûkítése: csak az tanuljon ezekben, aki egyetemre akar menni. Legalább 20 ezer diákot inkább az érettségit és technikusi végzettséget is adó szakgimnáziumokba terelnének át.

Szakképzett munkaerõ kell2015-04-26 08:36:27

Az autóipari vállalkozások és a jármûgyártás sikeresek Magyarországon, az ágazat számára azonban problémát jelent a szakképzett munkaerõ hiánya – derült ki az Országgyûlés vállalkozásfejlesztési bizottságának ülésén részt vevõ autógyártók és beszállítók beszámolóiból.

A munkaerõpiac igényeit a korábbiaknál inkább kiszolgáló szakképzés megvalósítása érdekében a szektor átalakításához szükséges törvényjavaslatokról, a többi között a szakképzési, a szakképzési hozzájárulásról szóló, a felnõttképzési és a köznevelési törvény módosításáról döntött a kormány – jelentette be Czomba Sándor csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal az Európai Mezõgazdasági Vidékfejlesztési Alapból finanszírozott képzésekhez igényelhetõ támogatásra a beérkezett kérelmek alapján több mint 685 millió forint kifizetését hagyta jóvá.

Debrecen — Versenyképes szaktudás birtokában a 29 fõbõl már többen elhelyezkedtek a régióban. A program költségvetése 546 ezer euró volt, 410 ezer euró támogatással.

« 1. oldal »