2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Már megszoktuk, ilyenkor, adóbevallás idején, a különbözõ szervezetek „bombáznak” bennünket, hogy támogassuk õket a személyi jövedelemadónk egy százalékával. A „nagyok” az újságokban, óriásplakáton, autóbusz oldalán hirdetik magukat. Már ez maga sem lehet egy olcsó mulatság, de biztosan megéri. Dankó Mihály írása.

A személyi jövedelemadó (szja) kulcsának 1 százalékpontos csökkentésével párhuzamosan megemelik a családi adókedvezmény és az elsõ házasok kedvezményének összegét, így egy átlagkeresetû kétgyermekes családnak jövõre 116 ezer forinttal több jövedelme lesz – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI érdeklõdésére.

Nyakunkon a határidõ2015-05-09 09:05:50

A személyijövedelemadó-bevallásokat május 20-ig lehet eljuttatni az adóhivatalhoz.

A „söralátét-bevallásként” emlegetett adónyilatkozat a bevallás legegyszerûbb módja.

Május 20-ig papíralapon, vagy elektronikus formában is beadható az adóhatósághoz.

Az egyéni vállalkozóknak és az áfa fizetésre kötelezett õstermelõknek, magánszemélyeknek valamint evás egyéni vállalkozóknak február 25-ig kell bevallaniuk és befizetniük személyi jövedelemadójukat.

Ezekben a hetekben várják a munkáltatók, hogy alkalmazottaik nyilatkozzanak arról, milyen kedvezményekkel csökken idén a személyi jövedelemadójuk. Ennek megfelelõen kapják ugyanis már januári bérüket a dolgozók, ha a hó végéig pontosan kitöltik a munkahelyükön kapott nyomtatványokat.

Januártól változik a magánszemélyek adózása, így módosul a személyi jövedelemadó (szja), a társadalombiztosítási járulék és az egészségügyi hozzájárulás (eho) szabályozása.

Május végén 22 800 olyan nyugdíjbiztosítási szerzõdés élt, amelyre ez év elejétõl jár a személyi jövedelemadó (szja) kedvezmény – nyilatkozta Binder István, az MNB felügyeleti szóvivõje hétfõn az MTI-nek.

adó-illusztráció
Debrecen – Nem tudja, hogyan kell kitölteni a személyi-jövedelemadó bevallását? Bizonytalan azzal kapcsolatban, hogy milyen jogszabályi változások történtek, amelyekre tekintettel kell lennie az adózónak a 2012. évi szja-bevallása elkészítése során?

személyi jövedelemadó - illusztrációNégy hónap helyett hat hónap alatt, és 100 ezer forint helyett 150 ezer forint adókötelezettséget lehet pótlékmentesen, részletekben teljesíteni.

Így adózunk 2013-ban2013-01-20 17:49:17

Így adózunk 2013-ban
Budapest, 2013. január 20., vasárnap (MTI) – Ez évtõl változott a személyi jövedelemadó, a béren kívüli juttatások rendszere, a társadalombiztosítás, az illetékrendszer és az eljárási szabályok, ezek közül szemezget az adóhatóság honlapján közzétett tájékoztató.

Budapest, 2011. november 11., péntek (MTI) – A kormány által a parlament elé beterjesztett törvényjavaslat szerint jövõre számos változás várható a személyi jövedelemadózásban (szja) – hívja fel a figyelmet a PwC.

« 1. oldal »