2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Akinek kisebb kukája lesz, kevesebbet kell majd fizetnieDebrecen – A 120 literes kukákat lehet lecserélni 60 és 80 literesekre, így csökken a szemétdíj. Itt vannak a feltételek és a tudnivalók.

Idén is teljesíthetik a kötelezõ közösségi szolgálat egy részét a diákok a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akcióban.

A mérgek által kiváltott immunrendszeri zavarok a szervezet védekezõképességét gyengítik.

Jelentõsen kevesebb hulladék keletkezik az utóbbi években Magyarországon, 2000-ben az éves mennyiség még 40 millió tonnára rúgott, 2014-ben azonban már csak 17,4 millió tonna volt - ismertette a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelõs államtitkára csütörtökön Budapesten, egy szakmai fórumon.

Az egyszer használatos csomagolószer a gyártóknak és a kereskedõnek jó üzlet, hiszen minden egyes értékesítéskor újabb és újabb papír, mûanyag vagy alumínium darabot adnak el a vevõknek – errõl is szó volt a Napközben szerdai adásában.

Sok millió tonna élelmiszert dobunk ki évente világszerte, aminek a legnagyobb része még csak ki sem volt bontva. Azaz nem csak a vacsoramaradékunkat pocsékoljuk el, hanem sokkal többet vásárolunk, mint amennyire szükségünk van.

Befejezõdött 36 bihari település 34 szilárdhulladék lerakójának helyreállítása, a csaknem kétmilliárd forintos beruházás 85 százalékát az Európai Unió, 15 százalékát a magyar állam finanszírozta – közölte a Bihari Szilárd Hulladéklerakó és Hasznosító Társulás elnöke csütörtökön, a projektzáró sajtótájékoztatón.

Rekordszámban vesznek részt idén a negyedik TeSzedd! országos szemétgyûjtési akcióban, az elsõ két napon 110 ezer önkéntes regisztrált, közülük szombaton mintegy 70 ezren gyûjtik majd az országban a szemetet – ismertette az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) ügyvezetõje a rendezvény fõvárosi megnyitóján szombaton.

Kétkukás háztartási hulladékgyûjtés indul Magyarországon 2015. január 1-jétõl - mondta a környezetügyért felelõs államtitkár a Budafilter 94. Kft. mûanyag-hasznosító üzemének keddi alapkõletételén, Mezõfalván.

Õk már tettek a település tisztaságáért.Az utóbbi évek egy meghatározott napján önkéntesek tízezrei vesznek részt az ország „nagytakarításában”, a lakókörnyezetükben, a természetben eldobott szemét összegyûjtésében.

A TeSzedd! 2013-ban már harmadik alkalommal megrendezése kerülõ, külföldi minta alapján szervezõdõ önkéntes akció. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

Hatalmas mennyiségû mûanyag törmelékbõl álló szeméttakarót fedeztek fel a kutatók az Atlanti-óceán felszínén, a Karib-szigetektõl északra.

Veszélyes anyag Derecskén2009-07-21 14:48:54
« 1. oldal »