2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

A hulladékot elszállító közszolgáltatónak legalább két méretû gyûjtõedényt kell felajánlania az ingatlant használók részére, akik ebbõl a képzõdõ hulladék mennyisége szerint választhatnak - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a Magyar Közlönyben jelent meg.

Elektromos hajtású kommunális hulladékgyûjtõ autó prototípusát fejlesztették ki a Debreceni Egyetem mûszaki karán csaknem 440 millió forint európai uniós és hazai központi költségvetési támogatással - jelentette be Szûcs Edit, a kar dékánja.

Változnak a szemétszállításra vonatkozó szabályok július elsején, ezt követõen a tevékenységet csak az a nonprofit gazdasági társaság végezheti, amely hulladékgazdálkodási közszolgáltatási engedéllyel és az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. által kiállított minõsítõ okirattal rendelkezik.

Rezsicsökkentés – Tíz százalékkal olcsóbb a víz- és a csatornaszolgáltatás, a szemétszállítás és a szippantás
Budapest, 2013. július 1., hétfõ (MTI) – Csökkentek a víz- és csatorna, valamint a szemétszállítási díjak, olcsóbb lett a szennyvízszippantás, a PB-gáz és a kéményseprés is július 1-jével a lakossági rezsicsökkentés részeként.

Mint arról tegnap hírt adtunk, Csökmõn elakadt két kukásautó. A mentésük nagy erõkkel folyt egész nap, de csak az egyiket sikerült kiszabadítani.

« 1. oldal »