2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Elindul az ENKSZ Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltató Zrt. márciusban, a cégbírósági bejegyzés folyamatban van; a szolgáltatás megkezdése az energiahivatal engedélyétõl függ, amely március végére várható - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Vakok , gyengénlátók valamint az olvasási, tanulási nehézségekkel küzdõk számára indítottak ingyenes magyar nyelvû internetes dokumentum-átalakító szolgáltatást. A RoboBraille elnevezésû szolgáltatást hétfõn, egy szakmai konferencia keretében mutatták be az ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Karán.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap esti ülésén nem hitelesítette azt a népszavazási kezdeményezést, amely szerint bûntettet követne el az, aki prostituált szexuális szolgáltatását igénybe veszi és ezt fél évig terjedõ szabadságvesztéssel lehetne büntetni.

Alig néhány nappal a szükséges hatósági engedélyek beszerzését követõen a Vodafone Budapest belvárosában elindította a korábbinál gyorsabb mobilinternet hozzáférést nyújtó 4G szolgáltatását – erõsítette meg a Vodafone sajtóosztálya szerdán az MTI érdeklõdésére.

Október 31-én zárul az Országos Digitális Átállás második üteme. Az ország északkeleti és délnyugati területén leáll az analóg földi televíziós mûsorsugárzás, és ettõl kezdve csak a korszerûbb digitális adás lesz fogható a földi mûsorszórásban – tájékoztatta a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kommunikációs igazgatója az MTI-t pénteken.


Átadták Berettyóújfaluban az ország 138. Tourinform-irodáját, amely egyrészt az országban található szálláshelyekrõl, vendéglátóhelyekrõl, közlekedésrõl, programokról, látnivalókról, eseményekrõl és szolgáltatásokról nyújt gyors és megbízható információt az érdeklõdõk számára, másrészt városunk idegenforgalmát igyekszik felpezsdíteni.

« 1. oldal »