2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Szalayné Tahy Zsuzsa, a zuglói Szent István Gimnázium tanára Facebook-bejegyzést tett közzé, amelyben azt írja: március 15-tõl sztrájkolni fog, mégpedig úgy, hogy nem hajlandó beírni egy jegyet sem. Szalayné február közepén került be elõször a hírekbe, amikor nyílt levélben szólt be tankerületi vezetõjének, miután a Klik a miskolci tanártüntetés miatt elmaradt órák miatt rászállt Pukli Istvánra.

A debreceni Tóth Árpád Gimnázium egyik osztályterme teljesen üres maradt, a Medgyessy Ferenc Gimnázium egy elsõs osztályában a negyvenbõl tizenhárman hallották az iskolában a napindító becsengetést, a hajdúszoboszlói Bárdos Lajos Általános Iskola hetedikeseinek egyik csoportjában hárman válogathattak a huszonkét üres ülõhelybõl, de a Levendula Óvoda nagycsoportjában sem volt vita hétfõn a játékokon: egyetlen gyerek ment be. Az oktatási reformokat sürgetõ Nem leszek suliban civil kezdeményezés hatása érezhetõ megyénkben.

Felmérte a pedagógusok sztrájkkészségét a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ), a megyei szervezeteknek szombatig kell az eredményeket beküldeniük. A Magyar Idõk birtokába került dokumentum szerint a települési titkároknak fenntartótól függetlenül listát kellett készíteniük az összes, helyben lévõ köznevelési intézményrõl, és el kellett juttatniuk a felmérés dokumentumait, többek között a Pedagógusok Sztrájkbizottságának követeléseit és az adatlapot is minden iskolába, óvodába.

Demonstráltak a tanárok, az egészségügyisek és a közalkalmazottak szervezetei. Sztrájkra készülnek a BKV-sok és a volánosok. Panaszkodnak a vízügyisek. A MÁV-osok elégedetlenek a vasúttársaság bérajánlatával. Lázár János azt mondta, a kormány szinte minden közszolgáltatást államosítana. Tarlós Istvánék beterjesztették Budapest költségvetését, amely szerint a fõváros egyebek mellett a rezsicsökkentés miatt van bajban. Szépen nõtt a GDP decemberben, és jól állt a költségvetés januárban. Rogán Antal minisztériuma pluszpénzt kapott. Új rendelet jelent meg a csokhoz. Több külföldi jött Magyarországra nyaralni, és több magyar ment Horvátországba. Ez volt a héten a gazdaságban.

Sztrájkra készülnek a volándolgozók, miután a második tárgyalási fordulón is nulla százalékos béremelési ajánlatot kaptak. Az ismételt sikertelenség kiverte a biztosítékot a szakszervezeteknél, olyannyira, hogy megalakították a sztrájkbizottságot.

 

Elfogadhatatlannak tartja a VDSZSZ Szolidaritás, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne emelkedjen, mi több, esetleg csökkenjen. Úgy tudjuk, ha nem lesz megállapodás a szakszervezetek és a MÁV-csoport között, akkor február 8-án, hétfõn nagy bejelentést tesznek a vasutasok.

 

Elfogadhatatlannak tartja a VDSZSZ Szolidaritás, hogy a vasutasok reálkeresete 2016-ban ne emelkedjen, mi több, esetleg csökkenjen. Úgy tudjuk, ha nem lesz megállapodás a szakszervezetek és a MÁV-csoport között, akkor február 8-án, hétfõn nagy bejelentést tesznek a vasutasok.

Az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉÕDSZ) továbbra sem mutatott kompromisszumkészséget a május 6-án megtartott tárgyalási fordulón – közölte a JNT Security Kft. és tulajdonosa, a Magyar Posta Zrt. szerdán az MTI-vel, hozzátéve: mindent megtesznek az ügy tárgyalóasztal melletti rendezése érdekében.

Folytatják a sztrájkot az Értékszállítási és Õrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezetének (ÉÕDSZ) a JNT Security Kft.-nél mûködõ szervezetének dolgozói, miután a munkáltató kedden nem kereste meg õket egyeztetés céljából – közölte Kuti Zsolt, az ÉÕDOSZ sajtókapcsolatokért felelõs megbízottja az MTI érdeklõdésére.

Sztrájk, országos útlezárási vagy forgalomlassító akció megszervezésének elõkészületeirõl döntött csütörtökön a Közlekedési Szakszervezetek Országos Szövetsége (KSZOSZ) és a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) közlekedési tagozata a korkedvezményes nyugdíj megtartása érdekében - közölték a szervezetek az MTI-vel.

Sztrájkoltak a görögök2010-06-24 10:53:28
Sztrájkot hirdetnek a mozdonyvezetõk szombatra, ha péntekig nem tudnak megállapodni a MÁV-Trakció Zrt.-vel a kollektív szerzõdésrõl.
Megkezdõdött a német Lufthansa légitársaság pilótáinak négynapos sztrájkja. A munkabeszüntetés érinti a Lufthansa Cargo teherszállítóit, valamint a német légitársaság fapados leánycégét, a Germanwings járatait is.
A Körös Volán dolgozói is kilátásba helyezték a sztrájkot, ha nem tudnak megegyezni a vezetõséggel.

Délben a vonatok újra elindultak. A Debrecenben vesztegelõ két intercity dolgozói is újra felvették a munkát.

Amennyiben nem születik megfelelõ döntés a szakszervezetek és a kormány delegációja között, kedden megbénulhat az egész ország. A régióban mindenki tûkön ülve várja a fejleményeket. Készülnek a társaságok?

Az egészségügyi finanszírozás visszalép a finanszírozás tervezett újbóli bevezetésével, az ágazat szereplõi szerint a váltás az ellátás azonnali összeomlásához vezetne, ezért mûködésük és kifizetéseik korlátozása mellett éhségsztrájkkal is fenyegetõznek.
Csütörtökön is folytatódik a vasutasok sztrájkja, mert a szakszervezet megint nem tudott megegyezni a MÁV képviselõivel. A Déli pályaudvar ismét mûködik, miután a nappalos mûszakváltás után némileg javult a vasúti közlekedés. Szegeden, Pécsen és több más városban viszont teljesen bizonytalanul járnak a vonatok. A MÁV-nak a sztrájk napi százmilliós veszteséget okoz.

Folytatják a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tagjai. A szakszervezet elnöke szerint hétfõn 24 óráig kezdõdik meg a munkabeszüntetés, de, hogy pontosan mikor, azt egyelõre õ sem tudja. A szakszervezet követelése egyebek mellett továbbra is az, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételébõl.

« 1. oldal »