2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Milyen munkát végzett a Püspökladány önkormányzatával 2008-ban szerzõdésben álló, T. Jánosné által vezetett K. Zrt.? – leginkább erre kereste a választ csütörtöki tárgyalásán Burai Judit Cintia büntetõtanácsa a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A nõt hûtlen kezeléssel vádolják, s azzal, hogy a néhai Arnóth Sándor (Fidesz) által elkövetett bûncselekményhez nyújtott segítséget. A vádhatóság szerint közel 14 millió forint vagyoni kárt okozott az önkormányzatnak.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Debrecen – 14 év börtön és 570 millió forint vagyonelkobzás az elsõfokú ítélet „mérlege”.

 

Az elsõrendû vádlott beismerte bûnösségét a gyógyszergyári baleset kapcsán.

A vádlottak közül egynek kell börtönbe vonulnia.

Az elsõ fokú ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért fellebbeztek.

Bûnösnek találta több ember csérelmére elkövetett emberölés bûntettében és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék R. Lajost, aki 2010 õszén egy vita hevében tõrrel megölte két szomszédját, a Debrecenhez közeli Bayk András kertben.

Halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségében hozhat ítéletet a bíróság hétfõn.

Zárt ajtók mögött kezdõdik szerdán Vizoviczki László és 21 társa vesztegetési ügyének tárgyalása Debrecenben. A vádlottak többsége civil, de rendõr, tûzoltó és pénzügyõr is van közöttük, ezért katonai tanács elõtt folyik a per.

A bankok hiába keresték, nem találták a mûtrágyát a raktárakban.

A sértett szülei elégedetlenek a négyéves börtönbüntetéssel.

Elõre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés bûntettének kísérlete miatt Á. L. vádlott fiatalkorúak börtönében letöltendõ szabadságvesztés büntetését 12 évrõl jogerõsen 10 évre enyhítette a Debreceni Ítélõtábla Elek Balázs vezette tanácsa kedden – közölte az ítélethirdetés után a táblabíróság szóvivõje az MTI-vel.

Harmadfokon megváltoztatták a Debreceni Törvényszék határozatát annak a két férfinak az ügyében, akik gyógyszerrel kevert itallal kábították el áldozataikat a cívisvárosban.

A pedagógus-béremelés kiterjesztésérõl szóló elõterjesztést vitatja meg az Országgyûlés ma, kétnapos rendkívüli ülése elsõ napján.

Jogerõsen 9 évre változtatta a megyei bíróság által elsõfokon kiszabott 6 év 6 hónap börtönbüntetést a Debreceni Ítélõtábla dr. Kardos Sándor vezette büntetõtanácsa annak az 53 éves férfinek az ügyében, aki 2008. szeptemberében leszúrta élettársát (20 évet éltek együtt). K. Lajos emberölésben és kiskorú veszélyeztetésében bûnös.

Mivel a magyar hatóságok nem emeltek vádat a náci háborús bûnökkel gyanúsított Zentai Károly ellen, Ausztrália nem adhatja ki a férfit Budapestnek - jelentette ki a 88 éves férfi ügyvédje a keddi bírósági meghallgatáson.
Két év hat hónap letöltendõ szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélõtábla Weiszenberger Lászlót. A volt MSZP-s képviselõ a táblabíróság szerint nem számított hivatalos személynek térségfejlesztési, illetve ...
Elkezdõdött a bankrabló katona elõzetes letartóztatásának tárgyalása a Fõvárosi Bíróság Katonai Tanácsa elõtt. A férfi szombat délután próbált meg kirabolni egy bankot Budapesten, de egy szabadnapos rendõr és egy biztonsági õr elkapta.
Hazudott a Cozma-ügyrõl2009-12-03 12:14:23

Megszülett az elsõfokú ítélet a rablógyilkosság ügyében

Két életfogytiglani büntetést is kiszabott a B.-A.-Z. Megyei Bíróság a két és fél évvel ezelõtti tokaji rablógyilkosság ügyében.

A vádlottak azért sem mondják el a teljes igazságot, mert féltik a családjukat.

Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán

Az elsõrendû vádlott - az elsodort kislány édesapja - kicsit indulatosan azt hangoztatta, hogy tudja itt mindenki, hogy ki ölte meg Szögi Lajost, ki ugrált rajta, de nem  mondják meg az igazságot, az õ feleségét pedig ártatlanul vádolták meg, a felbújtó a kiabáló nem õ volt.

« 1. oldal »