2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Megújult tartalommal és megnövelt keretösszeggel indítja útjára a társasházak és lakásszövetkezetek korszerûsítését támogató idei pályázatát az OTP Bank. Február 22-étõl a résztvevõk három kategóriában összesen 10 millió forintos vissza nem térítendõ támogatási keretösszegre jelentkezhetnek. Van továbbá képzési lehetõség, folyóirat- és szoftver-elõfizetés, valamint szakmai tanácsadási szolgáltatás. Speciális eszköz ez a társasházaknak, amellyel olyan kisebb beruházásokat tudnak megvalósítani, amelyekre az állami és uniós pályázatok nem nyújtanak megoldást.

Február 15-tõl változnak a tûzvédelmi elõírások megszegéséért kiszabható bírságtételek. A minimum összegek csökkennek, néhány szabálysértés maximális bírsága azonban számottevõen emelkedik, de ezeket nem kell majd halmozottan kiszabni, mint korábban. Tûzvédelmi bírság járhat például azért, ha valaki nem hagy elég szabad helyet a folyosón. A bírságokat a társasházak ki szokták fizettetni a gondatlan lakókkal.

Nyáron nemcsak a hõségriadók, a csendrendelet miatti szabálysértések száma is nõ. Különösen igaz ez a társasházakra, ahol egyébként sem könnyû az együttélés. Elrettentõ történetet szinte mindenki tud mesélni õrült szomszédokról, állandóan ugató kutyákról és bulizó turistákról, azt azonban már kevesen tudják, hogy ilyenkor mit tehetnek a szenvedõ felek. Cikkünkkel nekik szeretnénk segíteni.

Jelentõs az érdeklõdés az Otthon Melege Program társasház-felújítási alprogramja iránt, az elsõ napon, csütörtökön 14 óráig már 112 pályázatot adtak be összesen mintegy 3 milliárd forint támogatásra – nyilatkozta Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára az MTI-nek.

Az Otthon melege programban április 30-tól lehet pályázni a társasházak energetikai korszerûsítésére – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelõs államtitkára a Construma ÖkoCity 2015 interaktív kiállítás megnyitóját követõen szerdán az MTI-nek.

A tízmilliárd forintos keretösszegû Otthon melege energiahatékonysági programra az eredeti márciusi idõpont helyett április 30-ától pályázhatnak a 5-60 lakásos társasházak - közölte az MTI-vel a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) sajtóosztálya hétfõn.

A rendõrök elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint az egyik debreceni társasház harmadik emeletérõl ellopott egy kerékpárt.

Az új társasházi törvény szerint azoknak a lakásoknak a tulajdonosai, ahová cég is be van jelentve, nem vehetik igénybe a legújabb víz- és szemétdíj-csökkentést. Vajon ezzel mindenki tisztában van? A társasházak kezelõire nagyon komoly munkát szab a legújabb rezsicsökkentés, hiszen nem mindenkire vonatkozik. Mi a közös képviselõk dolga ez ügyben?

« 1. oldal »