2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

A Fõtáv és a svájci Alpíq kedden aláírta azt a szerzõdést, amelynek eredményeként 2018-ig összekapcsolják a Dél-Budán és Dél-Pesten jelenleg egymástól független, egyedileg fûtött lakótelepeket, továbbá bõvítik a Csepeli Erõmûvet is.

Eddig évente kétszer olvasták le a melegvíz-mérõket (májusban és novemberben), így két alkalommal (júniusban, illetve a decemberben) korrigálhatták a számlában a havonta fizetett átalány (pontosabban részfizetés) és a ténylegesen felhasznált hõ- illetve melegvíz-mennyiség közti különbséget. Olvasói megjegyzés és az arra érkezett reagálás.

Szerdától 3,3 százalékkal mérséklõdik a távhõ díja - ezt írja elõ a februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépõ szabálya.

Mától 3,3 százalékkal csökken a távhõ díja – ezt írja elõ a februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépõ szabálya.

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépõ szabálya szerint a távhõ díja 3,3 százalékkal csökken.

A februárban elfogadott rezsicsökkentési törvény október 1-jén hatályba lépõ szabálya szerint a távhõ díja akkortól 3,3 százalékkal csökken.

Nem sepernek annyit2014-03-28 18:41:12

Január 1-jétõl a gáztüzelõ berendezések szén-monoxid-kibocsátását is mérik a kéményseprõk.

Másfél hete hirtelen elhallgatott a kisvárdai Vár FM, a rádiót lekapcsolták az elektromos hálózatról. A stúdió a város csõdbe ment távhõ-szolgáltatójának székházában bérel helyiséget, és egyik mûsorában épp azt firtatta, hogy hogyan halmozhatott fel az önkormányzati cég egy 750 milliós adóssághegyet. A fideszes városvezetés fél évvel a rezsicsökkentés elõtt hagyta tönkre menni a céget, és újat alapított helyette.

 

Az év elején az a hír járta, hogy a januári 10 százalékos rezsicsökkentés után még az idén további kétszer 10 százalékkal csökkentené a kormány a gáz, az áram és a távhõ árát. Márciusban vagy áprilisban. Ami már elmúlt.

 

Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.
Debrecen – Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.

Újabb év: rosszal és jóval
Borsod-Abaúj-Zemplén - Íme egy csokornyi változás a 2013-ban életbe lépõkbõl. Ténylegesen egykulcsos lesz az adórendszer: megszûnik a szuperbruttó, 16 százalékos lesz a személyi jövedelemadó.

Illusztráció - Nem változik a távhõ fogyasztói ára
Budapest, 2012. október 31., szerda (MTI) – A távhõ fogyasztói ára nem változik az idén a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete alapján, amely a szerdai Magyar Közlönyben jelent meg.

 

Nem változnak a távhõárak októbertõl - illusztráció
Budapest, 2012. szeptember 24., hétfõ (MTI) – Nem változnak a távhõárak október 1-jétõl; a Magyar Energia Hivatal (MEH) árképzési javaslatának feldolgozása és értékelése folyamatban van – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI érdeklõdésére.

 

Hivatalosan csak január 15-ödike után derül ki, hogy az Európai Unió hozzájárul-e a magyar kormány áfacsökkentéséhez a távhõszolgáltatásban, ám ennek ellenére a DH Zrt. az eddigi 18 helyet az 5 százalékos kulcsot alkalmazza a januári számlákban.
Jövõ januártól ugyanannyiba kerül majd egy átlagos lakás távfûtése, mint az egyéni gázfûtéses otthonok melegen tartása - ezt mondta kedden Horváth Csaba.
Viszlát, távfûtés?2009-10-29 15:39:00

A hõdíj 14 százalékos csökkentése a fogyasztói árban 10 százalékos mérséklést jelent. A nem lakossági körben már októbertõl, a lakosságnak viszont csak novembertõl lehet olcsóbb a távhõ.

Jöhet az alacsony áfa, és ha az erõmûvek betartják az elõírásokat, tartósan is 20-30 százalékkal olcsóbb lehet a távfûtés. De most még fontosabb az olcsó áram és az olcsó gáz.

A Fidesz újra azt javasolja, hogy 20 helyett csak 5 százalékos áfa terhelje itthon a távhõt. Az ellenzéki párt javaslata nem új, de ismét a kormány figyelmébe ajánlották hétfõn - most annak kapcsán, hogy sajtóhírek szerint a Magyar Energiahivatal 10 vagy egy másik olvasat szerint 9,9 százalékos gázáremelést javasol az illetékes minisztériumnak október elsejétõl. Az áfacsökkentésre azért lenne szükség, mert az októberi drágulás után valószínûleg a távhõ ára is nõ, és ez leginkább a lakótelepeken élõket sújtja majd - mondta újságíróknak László Tamás fideszes képviselõ.

« 1. oldal »