2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Hatalmas tûz pusztít a 33-fõút közelében, közel negyven hektáron lángol a hortobágyi aljnövényzet.

Védõital nélkül maradt egy tûzoltó csapat a múlt heti Red Bull Air Race-en. A szervezõk több millió forintot fizettek az esemény biztosításáért a Fõvárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak.

Sokadik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb tûzvédelmi csapatai a szombati, kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság 2. fordulójában Berettyóújfaluban.

Pintér Sándor belügyminiszter elmondta: a fejlesztésrõl 2010-ben, azt követõen döntöttek, hogy tapasztalták, mennyire eltérõ mûszaki színvonalon mûködnek az ország tûzoltóságai, ami befolyásolja beavatkozóképességüket is.

Az állami gondoskodásban élõ gyerekekhez – a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonba – különös jármûvekkel érkezett a Mikulás: mivel még az idén nem esett hó, más közlekedési eszközt nézett ki magának a nagyszakállú: szirénázó tûzoltókocsikkal futott be.

Hat tûzesethez és két mûszaki mentéshez hívták a katasztrófavédelem ügyeleteseit szombaton: négy esetben, kisebb kiterjedésben avar égett megyénkben, Debrecenben egy szeméttároló, valamint egy derecskei lakóházban párna gyulladt ki.

ÖF-be Árvíz – Újabb hajdú-bihari tûzoltók indultak a Dunához
Debrecen, 2013. június 9., vasárnap (MTI) – Húsz tûzoltó indult el vasárnap Hajdú-Biharból, hogy a Duna alsóbb szakaszain segítsen az árvízi védekezésben – közölte Madai Petra, a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Ár- és belvízvédelmi gyakorlatokat végeztek
Furta – A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság minden idõrõl idõre végigjárja a településeket, hogy meggyõzödjön arról elégé felkészültek-e a helyi polgárvédelmi szervezet tagjai – mondta el érdeklõdésünkre Szabó Imre tûzoltó õrnagy az igazgatóság polgár védelmi fõfelügyelõje.

Püspökladány és Nádudvar között egy szarvasmarhatartó-telepen csaptak fel a lángok hajnali fél kettõkor. A telepen három szalmatárolóban összesen 3500 db kockabála és 200 db körbála égett teljes terjedelmében.

Már a csatornák sem bírják elvezetni a sok belvizet egyes településekrõl. Bárándon például délután leállították a szivattyúkat. Megtelt a Hamvas-sárréti csatorna, nincs hová vezetni a vizet. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szivattyútelepei viszont teljes kapacitással mûködnek. Egy hét alatt annyi vizet emeltek át a befogadókba, amennyi a Velencei-tóban van.

Móka vagy beavatás?2010-07-26 14:00:03

A hajdú-bihari katasztrófavédelemtõl egyelõre 22-en vesznek részt az árvízi mentésben a megyehatáron túl – tudtuk meg.

Szemérem elleni erõszak bûntettének kísérlete miatt vettek õrizetbe egy hivatásos állományú, szolgálaton kívül lévõ, lemezlovasként is dolgozó tûzoltót Szeghalmon. Informátoraink azt állították: Ginát itattak két lánnyal egy szórakozóhelyen. Ezt követõen fogdosta, tapogatta õket az õrizetbe vett férfi.
Már a kicsi gyerekek is ismerik a tûzoltókat, hiszen sok mesének, versnek kedvelt figurái õk. Aztán amikor beszélget az ember egy tûzoltóval, akkor kiderül, hogy milyen keveset tudunk róluk. Nem is sejtjük, hogy a nagy tûzoltásokon túl még milyen esetekhez kell rohanniuk, hogy ember vagy állat életet, esetleg értéket mentsenek. Nem gondolunk bele, hogy õk azok, akik a balesetben összeroncsolódott autókból kiszedik a beszorult holttesteket, vagy kiemelik a kútba ugrott öngyilkost, és még sorolhatnám. Épp ezért ültem le beszélgetni egy tûzoltóval, hogy megmutassam ennek a szép, önfeláldozó foglalkozásnak azt az oldalát, amirõl csak azok tudnak igazán beszélni, akiknek errõl szól az életük. Mint például a komádi származású, jelenleg Csökmõn élõ Krucsó Róbert.
« 1. oldal »