2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A végcél az, hogy minden közintézményben felmérjék a kazánok és kémények állapotát.

26 segélyhívás érkezett a megyei mûveletirányító központba az elmúlt hétvégén. Tíz mûszaki mentésnél és három tûzesetnél volt szükség tûzoltói beavatkozásra Hajdú-Biharban, tizenkét esetben téves, egy esetben pedig valótlan volt a bejelentés.

Kigyulladt egy körülbelül 90 négyzetméteres családi ház tetõszerkezete ma reggel Bojton. A lakóházban öten tartózkodtak, mindannyian sértetlenül hagyták el az épületet.

Tizenegy segélyhívás érkezett megyei fõügyeletünkre az elmúlt 24 órában. Három tûzeset és hét mûszaki mentés adott feladatot a tûzoltóegységeknek, egy esetben pedig téves volt a jelzés.

Pintér Sándor belügyminiszter elmondta: a fejlesztésrõl 2010-ben, azt követõen döntöttek, hogy tapasztalták, mennyire eltérõ mûszaki színvonalon mûködnek az ország tûzoltóságai, ami befolyásolja beavatkozóképességüket is.

Aratás közben kigyulladt egy bálázógép hétfõn Kismarja határában, majd a tûz átterjedt a tarlóra és több bálára is; személyi sérülés nem történt - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje az MTI-vel.

Kaba – Egy gáztároló épületet, s benne 43 gázpalackot is veszélyeztetett az a kabai tûz, melyrõl 17 óra 43-kor értesítették a katasztrófavédelem szakembereit pénteken.

Kaba – Április 27-én adták át a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület felújított épületét, amelyen Szilágyi Attila a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület elnöke, Szegi Emma Kaba polgármestere és Bodó Sándor országgyûlési képviselõ mondott ünnepélyes beszédet.

Interjú Ökrös Árpáddal(berettyohir.hu portál által), aki április elseje óta a Berettyóújfalui Hivatásos Tûzoltóparancsnokság parancsnoka. A tûzoltó õrnagy szívesen beszélt új feladatairól, az itteni laktanya felszereltségérõl, s azt is megtudhattuk, sport nélkül lehet élni, csak nem érdemes.


Hajdú-Bihar megyében a mai napon került sor a katasztrófavédelem területi és helyi szervei vezetõinek kinevezésére.

Már a kicsi gyerekek is ismerik a tûzoltókat, hiszen sok mesének, versnek kedvelt figurái õk. Aztán amikor beszélget az ember egy tûzoltóval, akkor kiderül, hogy milyen keveset tudunk róluk. Nem is sejtjük, hogy a nagy tûzoltásokon túl még milyen esetekhez kell rohanniuk, hogy ember vagy állat életet, esetleg értéket mentsenek. Nem gondolunk bele, hogy õk azok, akik a balesetben összeroncsolódott autókból kiszedik a beszorult holttesteket, vagy kiemelik a kútba ugrott öngyilkost, és még sorolhatnám. Épp ezért ültem le beszélgetni egy tûzoltóval, hogy megmutassam ennek a szép, önfeláldozó foglalkozásnak azt az oldalát, amirõl csak azok tudnak igazán beszélni, akiknek errõl szól az életük. Mint például a komádi származású, jelenleg Csökmõn élõ Krucsó Róbert.

Berettyóújfalu - A város kapujában, az ipari parkban a legkorszerûbb technikával felszerelt épületet kapott a berettyóújfalui hivatásos önkormányzati tûzoltóság.

Tûzhöz riasztották, de végül nem ért oda az a tûzoltóautó, amelyik vasárnap délután balesetezett Berettyóújfaluban, a 47-es út, Derecske felé vezetõ szakaszán.

« 1. oldal »