2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A szociális tûzifa osztás visszásságain akadt ki a Facebookon egy álmosdi közmunkás nõ. Másnap a brigádvezetõ mindenki elõtt fojtogatni kezdte a szintén közmunkásként dolgozó férjét. Prókai Eszter írása az Abcúgon.

Összesen száz, fõként a város külterületein nehéz körülmények között élõ, idõs, egyedülálló ember, valamint sokgyermekes család részére 5-5 mázsa tûzifát oszt szét február második felében az önkormányzat.

Összesen 2068 önkormányzat részesül szociális tûzifa-, illetve kõszéntámogatásban Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján; a tárcavezetõ hárommilliárd forintot osztott fel a települések között.

Az eddigi felmérések szerint a mostani árcsökkentés egy háztartásnak átlagosan 20-30 ezer forintos megtakarítást hoz majd a fûtési szezonban.

A Földmûvelésügyi Minisztériumhoz tartozó állami erdõgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tûzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.

Támogatást kaphatnak szociális célú tüzelõanyag (tûzifa és szén) vásárlásához a települési önkormányzatok. Az errõl szóló belügyminiszteri rendelet a Magyar Közlöny csütörtöki számában jelent meg.

Várhatóan jövõre egységes jogszabályba foglalják a természetvédelemrõl és a vadgazdálkodásról szóló törvényt, az új jogszabály 2016-ban léphet életbe - mondta el a zalai vadászati évadnyitón szombaton a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) állami földekért felelõs államtitkára.

A Belügyminisztérium által meghirdetett szociális tûzifa-támogatás lehetõségét igénybe véve Körösszegapátiban is kaptak fát a rászorulók.

A Borsod megyei Girincsen például 131 család kap segítséget a tüzeléshez, köztük idõs emberek és többgyermekes családok. A szociális tûzifa-program a vidéken élõ, fával tüzelõ embereken segít, a rezsicsökkentést részeként.

Tessék nagyon figyelni a vásárlásnál! Nem ritka, hogy trükköznek a fával.

Nem veszik a tûzrevalót2013-11-06 09:21:17

A tüzépeken dolgozók szerint, az igazi hideg hozza majd meg a vásárlókedvet.

Október 15-ig igényelhetik az önkormányzatok a tûzifavásárláshoz kapcsolódó kormányzati támogatást, amelynek összege idén 2 milliárd forint, duplája a tavalyinak - tájékoztatta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán az MTI-t.

Még szeptembert írunk, de az erdõkben már megjelentek a tolvajok.

« 1. oldal »